tisdag 11 april 2017

Vinnarbalkongen från Nordiska TrädgårdarGrannen

Min granne på ena sidan om balkongen var Farbror Grön - känd odlare, bloggare, poddare och föreläsare. Han och hans Theres hade skapat en fantastisk balkong som också vann guld av juryn. En annan inspirerande balkong skapad av Kröns trädgård vann besökarnas pris.
Mossbevuxen vepa

Detaljrikedomen på balkongen var stor och det fanns hur mycket som helst att upptäcka. Den vackra vepan i bakgrunden bidrog mycket till stämningen i balkongen med de mossbevuxna stenarna efter den slingrande trädgårdsgången upp mot växthuset.
Små uppstoppade fåglar och djur kunde man upptäcka lite överallt på balkongen.
Odlingshörna

Här har vi odlingshörnan. Hoppade till lite när jag såg pallen - en exakt likadan med samma färgsättning hittade jag på ett loppis i Kolbäck. Jag målade min så den skulle passa in i färgtemat på min balkong - fast originalet är nog snyggare ändå.
Chiliinjektion

Stoppa aldrig ner nosen i en burk med torkat chilipulver i fall du blir erbjuden av en odlare att lukta. Det gjorde jag och fick en injektion som gick rakt upp i hjärnan - den dosen rensade nog hela systemet och fick sköljas ner med åtskilligt med vatten.

Vi fick smaka på torkad söt stevia också. De små flaskorna på bilden produceras av Johannes och Theres.
Inspirerad

Här har vi det trevliga och kunniga paret. I fortsättningen kommer jag att följa Johannes blogg och podd för jag blev så inspirerad av hans breda och djupa odlingskunskaper. Jag ser ju mig inte som någon odlare, men blir ändå mer och mer intresserad av att så lite mer grönsaker och kryddor bland sommarblommorna för varje år som går i köksträdgården.
Helt olika

Det var så roligt att alla 10 balkongerna såg helt olika ut. Några glimtar från fler balkonger kommer i nästa inlägg.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Anajá Schmitz sa...

Linda varanda, amei.
Também planto pimenta em todos os lugares, mas comemos ela como salada, temperada om sal e azeite.
Tenha uma ótima semana.

Maribel sa...

Hej Isa!
Jag gillade din balkong, har några bilder på min blogg.
Ha det fint/Marika

Johannes sa...

Vilket fint inlägg om vår balkong! Det var trevligt att ha dig som granne på mässan. Vi kunde se att många besökare stannade till vid din balkong och tittade lite extra på alla vackra detaljer./Theres & Johannes

Ellan H sa...

Åh, den här mässan hade jag velat besöka. Men jag får nöja mig med att titta på bilderna som läggs upp på diverse ställen. Synd att du inte vann, men jag tycker det verkar som om du hade trevligt och kul ändå.
Nu är du värd några dagars ledighet, tycker jag. :-)
Allt gott!

Malin sa...

Sådan balkong som vinnarbalkongen och din vill man ju ha när man blir gammal och inte längre kan ha en egen trädgård. Alltså jättefina på olika sätt!
Glad påsk!

Trädgård i Torslanda sa...

En alldeles underbar balkong med extra allt verkar det som. Fina bilder du har tagit. Gillar bilderna från din balkong också. Grattis till väl genomförd mässa.
//Helene