torsdag 13 april 2017

Påskpyntat i växthusetÅteranvända tulpaner

När vi kom hem från mässan sent i söndags kväll och lastade ur allt så slängde jag bara kassen med tulpanlökarna på farstukvisten och där blev dom liggande tills idag. Det slog mig att dom kanske gick att njuta av lite till under påsken och visst fanns det liv i dom fortfarande tack vare de kalla nätterna och utelivet.

Dom fick flytta in i en av zinkhinkarna tillsammans med lite videkissar på trädgårdsbordet i växthuset.

Torkade växter från ampeln i köksträdgården som jag inte tömde i höstas gick lätt att vira ihop till ett fågelbo på bordet.

De vackra gröna äggen kommer från Sofias Bod - blev så glad när jag såg att de fanns i favoritfärgen.

Laddar om

Det kändes så himla skönt att skrota runt i trädgården i dag på eftermiddagen efter sista passet på gamla jobbet. Nu har jag avslutat allt, kan släppa taget och ladda för allt det nya som väntar.

Bara vara

I morgon skall jag sova länge och bara vara. Äta långfrukost i soffan, läsa böcker och äta påskgodis. Att det skall snöa ute göra det bara extra mysigt att krypa upp under ullfilten och landa efter en intensiv vecka och mässan förra veckan. I soffhörnet skall jag fantisera om vad jag skall köpa för växter för de generösa presentkorten jag fått av gamla arbetskamrater och jobb - tack snälla och att det är just växter jag uppskattar hade ju inte undgått någon.

Nu väntar makens grillmiddag, den första för säsongen tillsammans med ett gott glas vin - bättre start på helgen kan man inte få !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och hoppas du får en riktigt skön påskhelg !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Glad påsk !
Du är värd flera dagars vila och återhämtning nu. Mässan verkade ha blivit lyckad av vad jag sett på nätet. Det var Isa i ett nötskal.
kram Luna

Solstrimmor sa...

Glad påsk Isa! Ha en fantastisk och vilsam helg!

Kramar från Eva-Mari

Sussi.Sussinghurst sa...

God Påske, sikken en smuk farve på tulipanerne.

Hvad mon du så skal lave når du nu slutter jobba på dit gamle arbejde

Anonym sa...

Så kul att jag sprang på dig vid din balkong på mässan! Balkongen var verkligen som att kliva in i bloggen:) Du är så bra på att fånga din speciella känsla i allt du gör. Underbart! Tack för att du delar med dig!
Kram Jessika

Mette i hagebloggen Furulunden sa...

Herlige bilder og kombinasjoner. Ha en riktig deilig og avslappende påske. En liten norgeshilsen ;)