tisdag 7 februari 2017

Längtar efter en riktig härlig loppisrunda



Ligger mitt i skogen

Abstinensen efter trädgård är stor nu. Minst lika stor är den efter en riktig härlig loppisrunda. Som till Lillstugans Antik utanför Markaryd. Ett fantastiskt ställe som ligger mitt i skogen.




Vi åkte på slingriga grusvägar och tänkte att vart är vi på väg egentligen innan en glänta öppnar sig med gamla byggnader och en rustik miljö.




Samlingen utökas

Här väller det av roliga vill-ha-saker och vattenkannesamlingen där hemma utökades naturligtvis med ytterligare en bucklig vattenkanna i zink. Allt enligt mottot: man kan aldrig få för många vattenkannor. En semester utan en vattenkanna i bagaget med hem är en överraskning för maken. Det har bara hänt EN gång hitills.




Lite hål spelar ingen roll

Här fanns det många vattenkannor att välja bland och den i mitten på bänken packades glatt in i skuffen under makens lågmälda muttrande. Jag köper gärna kannor som det är lite hål i, det gör inget eftersom jag sällan fyller dom med det som dom är avsedda för nämligen vatten. Då är dom billigare och det gör ju ingenting tycker ekonomen.




Att inte jag slog till på sifonerna är för mig en gåta. Såg precis likadana på antikmarknaden i Nice i somras för en betydligt högre summa.





Frankrike - Here I come

Ägaren har skapat en så härlig miljö runt sin antikstuga, som består av flera byggnader. Hon åker på inköpsresor till Frankrike och hämtar hem mycket av sitt utbud själv. I vår far vi till Frankrike för att möta våren. Utanför sonens port brukar en antikmarknad pågå första lördagen i varje månad - gissa vilken som kommer att hänga där ?




Även om det mesta inte passar plånboken så är det så roligt att bara gå runt och njuta av allt vackert.




Snart är vi där

Så - nu känns det mycket bättre.  Lite abstinens botade i alla bilderna. Och ett besök på Myrorna där jag ramlade över något roligt som skall målas om och fixas till. Sedan dyker den nog upp på en viss balkong. Rolig tid som väntar nu !!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Sussi.Sussinghurst sa...

Det ser vel nok dejligt ud, både vejret, husene, blomsterne og de mange skønne gamle sager, der ville jeg nok gerne have været med :-)

HWIT BLOGG sa...

Vilket ställe! Vill ha allt jag ser på bilderna :) Frankrike, ja då har du något att se fram mot också framöver...
Härliga bilder du bjuder på denna morgon när snön vräker ner!
Kram från Titti

Annika Christensen sa...

Alltså nu fick du igång min längtan har inte haft så mycket längtan i år.
I sommar blir det Markaryd.
Tack för tipset.
Annika

Millas Trädgård sa...

Håller med Annika, Markaryd i sommar! Hur har jag kunnat missa detta som ändå bot hyfsat nära. Vad spännande! Tack för att du tog med oss dit��
Milla

Merja sa...

Ser jätte fint ut!! Jag vill också dit:))
Ska bli kul att se din balkong på mässan!!
Ha det fint!

Rost och rädisor sa...

Kommer ni neråt en söndag måste jag få visa Östregårds Antik & loppis om ni inte varit där. Ligger utanför Moheda Alvesta kommun. Mer vettiga priser, jättestort och roliga saker.