torsdag 9 februari 2017

DIY - kryddverktygslåda med decoupageVerktygslåda av trä

Idag tänkte jag visa hur man kan omvandla en gammal verktygslåda av trä till en kryddverktygslåda istället. Har visat detta för många år sedan och tänkte återuppliva inlägget igen. Lådan lever fortfarande och var fylld med kryddor senast i somras så den är fortfarande aktuell.

Herbs and Flowers

Jag hittade en omålad verktygslåda av trä i förrådet och målade den vit. Sedan gjorde jag decoupage på sidorna med motiv från favoritservetterna med kryddor och lavendel.
Jag fodrade lådan med plast, fyllde på med lecakulor och jord och planterade kryddor och vips hade jag en kryddlåda istället.
Medfaren och patinerad

Nu har det gått ganska många år och kryddlådan hänger fortfarande med - även om den lite medfaren och patinerad efter så många års uteliv för i den här trädgården står det mesta ute året om. Decoupaget har bleknat och flagnat men har ändå sin charm tycker jag.
Fylls till sommaren igen !

Till sommaren kommer lådan att fyllas igen med doftande färska kryddor. Den står bredvid grillen och nära köket så det går lätt att plocka till middagen. Mmmm - det ska bli ljuvligt när det är dags igen !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Fint! Du är så pysslig Isa! Perfekt att bära med sig kryddorna till grillen också - en sån låda vill jag ha :)
Nu ut och skotta i snöyran, snödropparna ligger under 40 cm snö, så var det med den vårkänslan :)
Kram från Titti

GladiGrönt sa...

Du är verkligen kreativ! Lycka till med årets odlingar!/Monica

Rost och rädisor sa...

Blir riktigt pysselsugen när jag ser ditt fina decoupage och jag tycker den har åldrats med stor charm.
Ha det så gott
/Anette

Cecilia S sa...

Superfint! Du och jag tycks ha samma smak. Så roligt att hitta din blogg. Titta gärna in hos mig. Jag har startat på nytt efter att haft två olika bloggar innan.
Jag lägger till dig i min länklista.
Ha en fin fredag!
Cilla♥

Sofia sa...

Mysigt tips! =)
Så roligt om ni har vägarna förbi här i sommar..ni är så välkomna! Kan hända har vi kanske flyttat då bara... vi letar hus/gård. Vi får se var det är meningen att vi ska hamna. Förhoppningsvis i den närmaste trakten.. men Sofias Bod kommer finnas kvar i vilket fall! =)
Ha en fin helg/ Kram Sofia

Trädgård i Torslanda sa...

Jättefin, fick en idé där. Den ska du väl ha med dig på din hemliga balkong på mässan? Vore jättefin där.
Ha en fin helg
Helene

Solstrimmor sa...

Jag minns din decoupageperiod och häpnade över resultaten! Mycket har jag sysslat med genom åren men aldrig det! Har tänkt... men det blev aldrig av. Verktygslådan har hållit sig bra genom åren och tänk, jag tycker den är ännu charmigare nu!

Ha en fin helg!
Kramar från Eva-Mari

Susanne Jensen sa...

Hvilken god idé:) Dekorativt og meget smukt lavet!