onsdag 22 februari 2017

En kryddig doft
En skön hägring

Jag kunde inte motstå att köpa på mig lite färska kryddor senast vi var till Rönne Trädgård. Dom hade så fina plantor och nu är jag där och stryker med handen över timjan och rosmarinen och drar i mig den härliga doften och drömmer mig bort till en skön sommarkväll med öppna pardörrar i växthuset, ett svalt vin i glaset och något gott på tallriken som kryddats upp med färska kryddor. Åhh - det känns som en hägring en sån här snöig vinterdag !

Trädgårdshandskarna på

Det är härligt att få stoppa händerna i jorden även om det bara är att plantera några kryddor och gräva i en jordsäck. Fick i alla fall sätta på mig trädgårdshandskarna en stund.
Invaderar tvättstugan

Nu har Gyckelblomstren växt ur sin lilla låda så det är dags för välbehövlig omskolning - dom har det väldigt trångt just nu. Snart är det även dags för klockrankan, stockrosen, basilikan och anisisop att få egna små krukor. Sedan står andra fröer på kö att få flytta in i lådorna under växtlampan.

Hade ju helst velat stå i växthuset med omskolningen - har ju ingen bra plats inne att hålla på och drälla med jord, men nu skall det bli kallt igen så det är nog ingen bra idé. Får väl invadera tvättstugan istället och hejda makens framfart bland paltorna.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Sallys hus sa...

Men ååå så fina!
Jag tänkte just att tag måste skaffa lite större kryddväxter än de små från Ica som bara dör hela tiden...
det är ju så vackert på köksbänken också...förutom smaken i maten...;)

Kram fina du!
Katarina

Meta sa...

Det är verkligen härligt med färska kryddor. Även om inte allt används till mat men bara att känna de härliga dofterna gör livet ett strå vassare. Samma problem som du när det är för tidigt och kyligt när man ska omskola eller plantera. Här står jag i köket och sen blir det ordentligt städat nåt bra med det ändå.
Ha nu härliga dagar i snön och när solen kommer
Kram Meta

Merja sa...

Så fint att titta in till dig! Vackra biler i vanlig ordning:)
Ha en bra dag!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Visst är det underbart med färska doftande kryddor, ett bra sätt att ta förskott på våren!
Allt gott,
Eva

Kisu sa...

Oj, nu måste jag också få några kryddor! Dina bilder är så vackra och jag känner verkligen doften i näsan :) Men var hittar man plats till alla frön och kryddor och blommor...måste säker skaffa en miniväxthus till :)

Ha en trevlig veckoslut!

Ellan H sa...

Härligt! Underbara bilder! Ja, nu är abstinensen stor. Jag har visserligen den stora turen att få arbeta i trädgårdsbutik så jag kan doppa näsan i rosmarin vilken dag som helst. Men det räcker inte långt tyvärr. Nu vill jag ut och fixa i växthus och trädgård! Nååååågra veckor till...
Ha det fint
Kram
/E

HWIT BLOGG sa...

Ja jag köpte också örter i veckan, de står på köksbordet och förgyller min morgon! Igår vårvindar, idag vintervitt landskap...men snart är det 1 mars, ÄNTLIGEN!
Ha en glad fredag och en mysig helg Isa.
Kram Titti

Birgitte fra det lille sorte hus sa...

Sådan en omgang krydderurter er god vinterterapi. Når det så kan suppleres med at omplante stiklinger, er foråret lige om hjørnet. Lige til at gøre en i godt humør.

God weekend
Birgitte