onsdag 28 december 2016

Det här drömmer jag om inför 2017Förväntansfullt och hoppfullt

Egentligen skulle jag skriva en årskrönika men väljer att drömma om framtiden istället. Att affirmera om det som komma skall. Det känns förväntansfullt och hoppfullt. Det känns som det finns så mycket som väntar att glädjas åt - som makens årliga tulpanchock någon gång under våren. DET är verkligen något att se fram mot !
Taggggad!!

Årets sådder känns superspännande med tanke på balkongprojektet på Nordiska Trädgårdar. Jag är jättetaggad att få sätta igång och tummar på rassliga fröpåsar och drömmer om frodiga blomsterbänkar med vällande blomster.
Kommer igen ?

I fjol hade jag en hel verktygsväska full med doftande vårlökar i växthuset. När dom vissnat ner stängde jag helt sonika locket och tänkte öppna det igen till våren. DÅ hoppas jag lökarna blommar igen.
Wild Edric och Therese

Jag drömmer att rosorna jag planterade sent i höstas skall överleva vintern och växa sig stora och frodiga så det blir ett riktigt roshörn i perennarabatten. Har satt en precis bakom kronan och en framför rostornet av Wild Edric som är en av Austins få rugosahybrider. Den är starkt doftande och skall vara frisk och tålig. Blir nog ett utmärkt sällskap till Therese Bugnet som redan växer där.
Egengjord och egenodlad

Jag längtar efter egengjord pesto på egenodlad aromrik basilika att njuta av en riktig varm och härlig sommardag i trädgården.
Invadera gärna

Jag hoppas att fingerborgsblommorna även den här sommaren ska invadera ruinrabatten med sina höga vackra spiror, annars får jag flytta alla rymlingar som spritt sig överallt i trädgården.
Regna -  för jag vill gräva

Jag drömmer att lavendellunden framför växthuset skall växa sig lika tät och buskig som lavendelhäcken på framsidan. I vår skall jag gräva upp alla självsådda småplantor som skall få flytta till lunden istället - det skall bli ett jätteroligt projekt !

Önskar mig tillräckligt med härligt regn under våren så det går hur lätt som helst att gräva i vår leriga jord.
Mumsfilibabba

I mina drömmar väntar en härlig mysig trädgårdssoffa på mig i precis lagom varm sol där jag kan sjunka ner efter allt trädgårderande med ett glas svalt vitt i handen medan maken fixar mumsig röding i röken. Skaldjurssalladen står klar i kylen och nyupptagen färskpotatis puttrar på spisen. Åhh - mumsfilibabba säger jag bara !
Finns inget bättre än VÄXTHUSLIV

Jag längtar sååå efter att få idka växthusliv igen - att äta både frukost, lunch och middag där. Bättre start på morgonen finns inte. Vattnet porlar i fontänen, fåglarna kvittrar och dagen håller på att vakna. Båda pardörrarna är öppna och dofterna från köksträdgården och lavendellunden sveper in. Mmmmm!!
Semesteruppenbarelse

Att drömma om nästa sommars solsemester är som en uppenbarelse. Mjuk sand som silar mellan tårna. Varma vindar som rufsar solblekt hår och smeker kinden. Saltstänk på solvarm kropp. Långa promenader i havsbrynet. Kilometerlånga sandstränder. Baravaratid. En charmig stuga med vita knutar nära havet. Långa middagar på mysiga sommarkrogar. Och en och annan loppis!
Nya fröer

Jag fantiserar att klockrankan växer sig lika stor och rikblommande som i somras. Eller ännu värre för nu har jag fler fröer att så. Alla frukterna jag tog i höstas har torkat och gett massor med nya fröer. Nu skall jag bara testa grobarheten på dom också. Sen kan klockrankan få invadera både köksträdgård och trädgård !

Det är så härligt att få drömma och skapa förväntningar i sitt inre - dom kan jag leva länge på. Ett hemligt projekt finns också med i drömlandskapet. Än så länge är det så hemligt att inte ens maken känner till det!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och odla dina drömmar !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Så mange fine sommerdrømmer du deler, bildene er nydelige og gir inspirasjon for mine drømmer også! Ha en fin romjulskveld! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Det låter ju som om du inte skulle hinna med allt i sommar men härligt blir det nog De där hemliga projekten de är mest spännande tycker jag Här finns också några.
  Ha det gott till det nya året träder in.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa om dina drömmar. Wild Edric och Therese kommer bli toppen tillsammans.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så härligt att få ta del av dina drömmar. Låter inte dumt alls. En massa fingerborgsblommor och klockrankor skulle gärna jag också vilja ha.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Att drömma är att leva. Så fortsätt att prassla med fröpåsarna du, kära bloggvän...

  Må gott de sista dagarna på året.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara bilder på allt du drömmer och planerar.

  Klockrankan hade jag i sommar men den hann inte mogna frökapslarna så jag får köpa nytt. En fantastiskt fin växt.
  Fingerborgsblommorna är en favorit här också. Men jag har försökt rensa bort en hel del småplantor för de spred sig riktigt mycket i fjol.
  Ibland så kommer jag på att tänk om jag tagit bort för mycket, de är ju så otroligt fina.

  Ett gott slut och ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 7. Jättefina bilder som vanligt. Trädgårdsmässan måste ju bli en stor upplevelse nu när du gör balkong. Stort lycka till med det. Kanske bra att det är redan i april så att du kan få tid till annat sedan.
  Kram Helene

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder och sköna drömmar!Jag brukar också behålla en del planer för mig själv och portionera ut i lagom doser. Ser fram emot din balkong så småningom.
  Gott nytt år och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Önskar dig ett Gott Nytt År!
  Och krya på dig!!
  Kram

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa