torsdag 23 januari 2014

Decoupage i trädgården !


Rogivande pyssel !

Att pyssla med decoupage är oerhört roligt och man kan i princip göra det på vad som helst, trä, terrakotta, glas, tyg osv. Dessutom är det rogivande och som en meditation när man sitter och klipper ut mönster - just då är man oerhört närvarande i det man håller på med !

Här kommer ett litet axplock av vad jag tidigare visat på bloggen !




Här är det en gammal verktygslåda i trä som jag målat och gjort decoupage på av servetter med lavendelmotiv. Det är också en rolig procedur i skapandet att leta efter vackra servetter som skulle kunna passa.




Verktygslådan förvandlades till en kryddodling istället. Det är flera år sedan jag gjorde verktygslådan och sedan har den stått utomhus i köksträdgården några år och hållt sig väldigt bra.




Det här är en vanlig IKEA-byrå som jag målat och gjort decoupage på lådorna. Perfekt i växthuset till lite smått och gott.




På de gamla örngotten efter mamma fick det bli motiv med hortensia. När man gör det på tyg ser det faktiskt ut som det är tryckt direkt på tyget. Jag har tvättat mina örngott flera ggr, ut och in, och det har gått jättebra. Motiven håller sig intakt.





Rosenmotivet är ett favoritmotiv, lite trixigt att klippa ut bara. Det gäller att vara närvarande här och nu med saxen.




Klipp, klipp en skapande process !

Rosenmotivet fick komma igen på lådorna till kökshurtsen också. Kanske hamnar hurtsen i trädgården så småningom.

Den här tiden på året när man håller på att längta ihjäl sig efter trädgården är perfekt tid att sätta sig vid köksbordet med vackra blommiga servetter och klippa och klippa och skapa.

Olika sorters lack finns i pysselaffärerna där du också hittar bra beskrivningar  på hur du går till väga, sedan är det bara att börja skapa och glömma tiden !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

  1. Veldig koselig med slik pyssel og resultatene ble jo kjempe søte :)

    SvaraRadera
  2. Mycket har jag provat i min dar men aldrig decoupage! Det verkar vara roligt och, oj, vilket resultat! Hmm, kanske provar jag en dag?

    Ha det skönt i vinterkylan!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Så mye fint!! Deler den på min hagefacebookside i dag jeg. Siden finner du via min blogg!! Mette

    SvaraRadera
  4. Mycket fina grejer du gjort. Så är det att det känns så härligt när man får producera nåt som ger glädje både för en själv och andra.
    ha en fin dag
    kram Meta

    SvaraRadera
  5. Snyggt som bara den och just de servetterna med lavendel har jag också. Får se om jag blir färdig till att göra något.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera
  6. Snyggt som bara den och just de servetterna med lavendel har jag också. Får se om jag blir färdig till att göra något.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera
  7. Hej! Blev helt fascinerad när jag såg dina vackra föremål i decoupage. Nu vill jag sätta igång själv men vad behöver jag? Har ju aldrig gjort decoupage förut. Förutom servetter eller vackra blomsterbilder behöver jag kanske olika sorters lim? Hur får jag reda på det och hur går jag tillväga? Jättetacksam för tips!
    Hälsningar Sylvia

    SvaraRadera
  8. Underbart vackert! Håller med Silvia; kanske man kunde få en liten "decoupage-kurs"?

    Ha en underbar lördag!

    SvaraRadera
  9. HM. En rosenbyrå, skulle jag nog kunna tänka mig... Inspirerande!
    Hälsn
    AnnA

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa