måndag 6 januari 2014

Pistagegrönt med patina !Patinerat ska det va - äkta eller fusk !

Ja, under 2014 kommer jag att fortsätta inreda växthuset med olika nyanser av pistagegrönt och turkosgrönt och gärna med patina.

Det mesta är ju nytillverkat med fuskpatina men det gör inte så mycket - tycker charmen finns där ändå som i klockan med gammaldags utseende som under odlingssäsong sitter på fönstret på det slitna gamla trädgårdsbordet i växthuset - väldigt praktiskt när man är i trädgården att kunna se vad klockan är !
Farmor och farfars gamla kommod som beställdes av bysnickaren någon gång på 20-talet målade jag om i en pistagegrön färg för någon sommar sedan. Dörren till kommoden har klätts med decoupage med motiv från blommiga servetter.
Textilier från Miljögården  med en botten av ljust turkosgrönt passar in i stilen och går igen i dynor i korgstolarna. En favorit jag samlar på både i kuddar, dynor och plädar.
Gammalt och nytt och något eget kompletterar varandra - blandar gärna och gör decuopage även på textilierna.
Loppad gammal sliten stol i "rätt färg" samt nytillverkad hylla och bricka i gammaldags stil. Ångrar att jag inte köpte den andra stolen också - fattar inte hur jag kunde säga nej till den !
Jag har ju redan en ljuskrona i växthuset som jag trivts med. Enda problemet har varit att den har varit svår att använda som ampel också som det är tänkt. Nu är det problemet löst !
Franskinspirerad förälskelse !

Under mitt senaste besök i Orsa besökte jag  Kompaniet, en loppis med kanonpriser som också säljer en del nytillverkat. Det första jag fick se jag när steg över tröskeln till den gamla järnvägsstationen var en jättelik franskinspirerad ljuskrona i patinerat grönt som hängde i taket.

Jag blev naturligtvis helt drabbad liksom svärdottern som var med. Förälskelsen gick inte att motstå. Nu finns det en ljuskrona reserverad för mig att hämta i vår - hoppas den går in i bilen bara. Den är 120cm hög och 105 cm i omkrets - så det är jättepjäs som skall forslas hem !

Återkommer med foton när vi fått den på plats i vår !
Dagarna redan längre !

Krukorna i patinerad gammal stil från Sofias bod passar som hand i handske in i stilen jag eftersträvar. Till våren skall härliga rosenpelargoner planteras i krukorna!

Dagarna har blivit 15 minuter längre redan - UNDERBART att vi går mot ljusare tider och en efterlängtad vår !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Lotta sa...

Åhh, jag njuter verkligen av dina bilder, det ser sååå mysigt ut. Ja visst har dagarna blivit längre och det märktes särskilt i dag när solen tittade fram lite!
Må så gott!
Lotta

Pilvi sa...

Helt underbara möbler och saker har du där. Patina är bäst! Hälsningar, Pilvi

Gunborg Uhno sa...

Å vad jag gillar ditt växthus och stilen du har där inne.Så vackert och mysigt.Ska bli spännande att se den ljuskronan senare.
Ha det fint.Gunsan.

samson sa...

du har det så himla fint och mysigt
jag blir grön av avund och det skäms jag inte för
kram
maggan

Landbohaven sa...

Jeg kom bare lige forbi.
Hvor har du det hyggeligt.
Jeg holder meget af gamle ting.
Tak for kigget.
Ha´ et godt haveår 2014.

Meta sa...

Du har det såå trevligt i ditt "ute hus" Längtar tills mitt lilla växthus fått färg och glas dååå ska jag sitta där och mysa. Låter så spännande med ljuskronan.....
Ha en första fin jobbvecka efter alla helgerna
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Men så kul med ett sånt Orsafynd, det ser jag fram emot! Ditt växthus är som en sagodröm Isa! Och det pistage/ärggröna är verkligen passande. Din klocka är syster med min svarta nyinköpta i Leksand!

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Carina/I Vått och Torrt sa...

Helt i min smak, dessa fina bilder du visar... Gillar din pinnstol helskarpt!! Här på Österlen är det lite svårt att hitta fynd numera. Man borde bege sig norröver tror jag, sa hon som egentligen inte behöver mer, men... Härliga bilder och det ska bli kul att se nya kronan! Ha det gott!

Sofia sa...

Ja, den färgen ÄR verkligen VÅR!!!! och visst är det väl lite vår i luften... =)
Kramis Sofia