onsdag 6 mars 2013

Virkade stolsdynor hos Tant Grön !


Avkopplande stund !

Idag tog jag och maken en liten snabbtur till Tant Grön för att koppla av en stund på eftermiddagen och ta en fika. I det lilla caféet fanns det jättefina virkade stolsdynor ... här ovan ser du en rund variant ... ungefär som när man virkar en rund matta att lägga på golvet.




Så inspirerande !

Alla såg lite olika ut fast i samma snygga färgskala ... här är det små mormorsrutor som är ihopvirkade med en kant runtom eller 4 st lite större... någon har varit oerhört kreativ och skapande !

Blev jätteinspirerad eftersom jag blivit rejält virkbiten så här på senvintern som ni kanske sett i tidigare inlägg (substitut för att skapa i trädgården och överleva tills trädgårdssäsongen sätter igång !). Återkommer nog inom kort med bilder på egna virkade stolsdynor !!



LJUVLIG liten gräddelin bakelse !

Vem kunde motstå en liten liten gräddelin bakelse  .. söt som en liten pralin från Tant Gräddelin .... inte jag i alla fall, trots att jag är allergiker. Den smakade LJUVLIGT !! Eksemsalvan får väl jobba lite extra i kväll !

Nu skall jag plocka fram virknål och virka ihop mormorsrutor som redan ligger klara ... mmmmmm .. så kul det skall bli !!

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

10 kommentarer:

  1. Jisses vad söta de var! Nästan så jag också blev lite virksugen! Undrar om jag kommer ihåg hur man gör;-)?

    Tack för inspirationen!

    Ha det bra//Laila

    SvaraRadera
  2. De där såg jag också när jag var där...jättefina! Hade de med mormorsrutor varit till salu hade jag köpt ett par...affärsidé? Det var så fina harmonierande färger på dem - glada!/Susanne

    SvaraRadera
  3. Visst är det härligt på Tant grön, Där blir det fika fler gånger när vi far förbi.Pelargonerna var ju bara så stora Kommer säkert att blomma massor i sommar.
    Lycka till med virkandet
    Ha en fin t veckoslut
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Lyckliga er som kan ta en tur dit och fika och tanka inspiration! Jag tog långturen dit i höstas och upptäckte vilket underbart ställe det är. Sedan gick bilen sönder i Västerås och det blev bogsering hela vägen hem...men det var det faktiskt värt:)

    SvaraRadera
  5. Så fint! Man kanske skulle ta och lära sig att virka...
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  6. Så charmigt med de udda stolsdynorna i de pigga vårfärgerna. Jag blir också lite virksugen... Den där typen av "stjärtlapp" är även bra att ha i fickan för både vinterns och vårens utflykter.

    Vårvinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  7. Det ser herligt ud! Engang imellem er det skønt at få inspiration. Vi længtes alle efter sommerens varme. Havens frodighed.

    Havehilsner

    SvaraRadera
  8. Så fina! Tant Grön har jag hört så mycket fint om men har liksom aldrig kommit dit...
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  9. Neimen...så fiiine de var!..herlige farger og passet perfekt til stolene:)
    Fin kveld til deg:))

    SvaraRadera
  10. Ha en underbar Helg!! KRAM Petra www.romantiskahem.blogspot.com

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa