söndag 3 mars 2013

Njuter av vårlökar i Stadsträdgårdens utställning !Nu är det VÅR !!

Jippie, nu äntligen märks det att vi har gått in i vårmånaden MARS ! Idag har solen varit riktig varm och värmt upp i växthuset, de senaste dagarna har tagit hårt på snön, fåglarna drillar högt i skyn och vattenpussar har bildats på vägarna när vi varit ut och gått promenad i vårsolen ... helt UNDERBART !!

Som grädde på moset har vårutställningen i Stadsparkens växthus öppnat den 1 mars och det är klart att man vill njuta av alla vårlökar i olika färger när man får chansen !Underbar liten iris i en lysande blå ton satt tätt, tätt tillsammans.
I år hade man satsat på att bygga upp utställningen i form av ett litet vattenfalll byggt av skiffersten med flera sittplatser runtom så man kan sitta och njuta av porlandet och av alla tulpaner, krokusar och irisar.
Minimalistiska inslag fanns också ... enkla tulpaner i samma färg nedstuckna i små glas i den vackra träkonstruktionen bildade ett vackert arrangemang !
Längtar efter egna tulpaner !

Längtar tills mina egna tulpaner kommer upp. Satt ca 100 st vita, både enkla och dubbla samt ljusgula tillsammans i grupper om 20-25st i landet runt huset i höstas. Med tiden skall det bli fler. Har skrivit upp sorterna någonstans som jag inte kommer ihåg nu. Det skall bli spännande när de börjar komma upp !De gula tulpanerna med röda ränder är också väldigt dekorativa.
Bättre förr eller har jag blivit kräsen?!

Det blir nog ett till besök under mars när krokusarna har slagit ut för fullt!  Dom ser helt ljuvliga ut i färgen !
Annars är det stor skillnad på utställningen nu och för några år sedan. Då fullständigt exploderade utställningen av kreativitet och roliga inslag och många, många fler blommor.

Trädgårdsutbildningen på Kvinnerstaskolan är numera nedlagd och det känns ändå roligt att man väljer att hålla liv i utställningen varje vår.Här är ett smakprov från utställningen våren 2011 som du kan se fler bilder från om du klickar HÄR !

Idag är sista dagen om man vill tävla i utlottningen av gjutformen till en vacker betongplatta! På tisdag meddelas vem som vann !!

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

11 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Vilken vårboost! Jätteroligt att ha en sådan utställning. Där känns Örebro mycket roligare än Västerås faktiskt.

Agneta sa...

Vårkänslorna kommer när man läser din blogg. Vi har ännu snö och i går kom det mera, men drömmen om våren finns.

Nana Hecquet sa...

Sikke nogle pragtfulde billeder!

Gunilla sa...

Vilka härligt inspirerande bilder.

Ha det gott

Pilgrim sa...

För det är våren! Ja, det är våren... Visst är det underbart. Har gått och smånynnat hela dagen idag. Vilka ljuvliga bilder.
Ha det bäst!
Kram Hélena

blomsterdesign sa...

Så ljuvliga vårbilder du visar! Måste vara roligt att gå runt och titta på så mycket vackert! Ska bli spännande på tisdag och se vem som har vunnit i din utlottning.
Kram Therese

Garden of Sense sa...

Vilka underbara vårbilder du visar!
Härligt!

Ha det bra//Laila

Tiger sa...

Härliga vårbilder! Inte så dumt att tjuvstarta våren i Stadsträdgården.

Vårvinterhälsningar
Elisabet

Tant Otteskrufv sa...

När jag ser dina bilder önskar jag att jag bodde i en stad. En som satsar på så fina vårlökar :)

Ölandsvindar sa...

Åh, tack för alla de härliga vårbilderna. Den med irisen bär jag med mig i dag.
Kram /Kerstin

Sofia sa...

Vilken vår-kick!!! =)
Helt underbart.... luktade underbart också va?
Kram och ha en bra vecka!
Sofia