söndag 10 mars 2013

I lä vid växthusdörren !



Kom igen solen !!

Kylan har dragit in igen och tillfälligt puttat tillbaka den efterlängtade våren. Här är det 10 grader kallt just nu och även om solen gör sitt bästa för att värma upp orkar den inte riktigt besegra kylan under dagarna fast den gör sitt bästa. Det var riktigt kallt i går när jag tog en tur ner till växthuset för att kolla läget och kanske sitta i lä i solen en stund.


En liten solskensstund (den första i år !) blev det i öppningen på gaveln med de gröna dörrarna mot köksträdgården ! Där är det lä och underbart att vända ansiktet mot solen och fantisera om den kommande trädgårdssäsongen !

Idag blir det nog en stund till i solen på samma ställe - det ser lovande ut!


Lila, rosa och lite grönt !

Passade på att inviga den nytillverkade virkade sittdynan som jag fick så mycket inspiration till hos besöket hos Tant Grön i förra inlägget ! Så här blev min variant. Det finns hur många varianter som helst på mormorsrutor. Just den här beskrivningen hittade jag i "Livet på landet" - och föll direkt!


Rutorna är så jätteroliga att göra ! Just det där att SE hur de olika färgerna växer fram under ens fingrar är så himla fascinerande.



LÄNGTAR efter ljuvliga små penséer !

Än har det inte blivit några vårblommor i krukorna i växthuset pga kylan - men snart, snart ! LÄNGTAR efter de allra ljuvligaste små penséer. I olika lila toner. Och blå. Vita måste jag ju också ha. Tänk att det skall var så svårt att välja varje år. ALLA är ju så oerhört söta och talar till en ! Tur att penséer är så billiga så man riktigt kan frossa i dom.

Hoppas du har en riktigt trevlig helg trots kylan !
Ha det så gott alla !
Kram/Isa

14 kommentarer:

  1. När jag kommer hem från Egypten då ska jag frossa i vårblommor. Vem vet kanske har solen besegrat vintern och våren är ett faktum. Jag hoppas!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  2. Men å vilket fint sittunderlag! Önskar att jag kunde följa ett mönster, själva grundvirkningen kan jag, men inte knåperiet med mönster.
    Jag satt också ute och solade för första gången i går. Så ljuvligt, härligt underbart att känna lite värme på nostippen, det behövs verkligen. :-)

    SvaraRadera
  3. Det är så skönt när man kan sitta ute i solen. Vi kunde också sitta och sola en stund igår. Tack för tipset om de fina stolsdynorna. Gillar sånt man kan göra själv.
    Ha en fin söndag!
    Ulrika

    SvaraRadera
  4. Dette så utrolig koselig ut!

    Nyt vårsola! Klem

    SvaraRadera
  5. Ja, man får verkligen krypa långt in i något hörn om man inte skall frysa häcken av sig för det blåser kallt även om solen strålar från en klar himmel även här. Snön ligger i hela min trädgård så inte ens en liten snödroppe har vågat titta fram.
    Vilken fin sittdyna du har virkat. Jag virkar också mormors rutor då och då men den här varianten har jag inte sett, Den var jätte fin,får nog ta och testa.
    Önskar dig en fin söndag i ditt soliga hörn!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  6. Vilken fin virkad stolsdyna!! Passar så bra där på din stol. Kallt här också. För kallt. De senaste dagarna har det varit kring -15, lite varmare på dagarna, men i stort sett. Sol dock, så det är skönt.

    Kram, kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  7. Men himmel så fina sittdynor!!! Jag kan inte virka alls, avis på de som kan! Blir verkligen vårtörstande när jag ser dina bilder, här blåser det isvindar idag!
    Ha en fortsatt fin söndag!
    Hälsningar Camilla

    SvaraRadera
  8. Vilken underbar sittdyna du virkat! Så läckra färger! Penseerna kommer att matcha!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Avundsjuk! Jag kan inte virka! Den blev verkligen jättefin!/Susanne

    SvaraRadera
  10. Så nydelig sitteunderlag du har hekla. Deilige fargar.
    God veke til deg!

    SvaraRadera
  11. Den är såå söt där på stolen! En riktig karamell!
    Men ack ack för denna kyla, inte har vi råd att slösa bort potentiella vårdagar med vinterväder!! Snart borde det smälla till och vi kan lämna vintern för denna säsong.....
    Kram du fina! ♥
    Kicki

    SvaraRadera
  12. Här i norrland behövs betydligt tjockare dynor för att inte bli kall om baken. Fin var den dock..

    SvaraRadera
  13. Hittade sådana små filtar jag gjort till mina dockor när jag var liten fast i olika rosa,rött och gult. Mitt barnbarn har dem nu till sina dockor. Hon fullständigt älskar dem. Bäddar om och om igen med dem och de handmärkta lakanen och örngotten jag också sydde då. Allt gammalt kommer igen. Underbart. Virka är kul och snabbt. Blir lite sugen nu igen.
    Hälsningar luna

    SvaraRadera
  14. Hittade sådana små filtar jag gjort till mina dockor när jag var liten fast i olika rosa,rött och gult. Mitt barnbarn har dem nu till sina dockor. Hon fullständigt älskar dem. Bäddar om och om igen med dem och de handmärkta lakanen och örngotten jag också sydde då. Allt gammalt kommer igen. Underbart. Virka är kul och snabbt. Blir lite sugen nu igen.
    Hälsningar luna

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa