onsdag 28 mars 2012

Jordförbättring på schemat !


Meditationspass med sekatören !

I söndags var det ett fantastiskt väder här och jag hade piggnat på mig såpass att jag kunde ta ett litet meditationspass med nedklippning av gamla perenner. Det var underbart att få komma ut i trädgården igen och känna VÅREN (även om jag låg däckad igen på måndagen!) !!

Nu skall perennerna tillbaka till jorden igen tillsammans med kogödsel så det är mycket klippning som väntar de närmaste veckorna när allt skall klippas i små, små bitar för att bli jordförbättring och förse maskarna med jobb !

Kogödsel köpte jag redan i höstas av en bonde som brukar åka runt och leverera direkt vid dörren ... får se hur långt det räcker i år när det är så mycket nytt som planeras också.Jag klipper en stund och sedan sätter jag mig i solen och myser, vilar och njuter av solen ! I söndags invigde jag det fina sittunderlaget jag vann hos Tant Otteskrufv ... perfekt att ha med sig ute i trädgården och vackert att titta på!!


Lyckliga krokusar !

I år står krokusarna kvar i trädgården ... annat har det varit de senaste 3 åren ... då har rådjuren varit framme direkt och nypit av alla blommor !

I år vågar alla små lökväxter sig upp och de är ljuvliga att få njuta av ... tack för att det varit en snöfattig vinter så rådjuren stannat i skogen eller kanske rentav flyttat eftersom det har byggts så mycket ute hos oss så det har blivit mindre kvar av skogen där dom brukar hålla till.

I juni kan det se ut så här i perennarabatten

Lever fortfarande med sviterna efter influensan och hoppas av hela mitt hjärta att jag är på benen igen i morgon och kan jobba och fortsätta med mitt trädgårdsliv !

Nu väntar massor med fröer på att bli sådda i växthuset och alla gamla perenner som genom småklipp skall återgå till myllan igen så växterna kan blomstra och få en bra start som på bilden. Dessutom förfaller ett hem något alldeles förskräckligt under några veckors sjukdom, men det är en annan historia.

Ha det så gott där ute och snart tittar jag in hos er när krafterna har återvänt igen !
Kram/Isa

12 kommentarer:

Pilgrim sa...

Skönt att du börjar komma tillbaka. Det är ett elände att bli sjuk. Så försöker jag också göra, blanda småklippet med kogödsel fast jag får inte min gödsel från en bonde utan får köpa på säck.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Vårt röda hus sa...

Krya på dej! Nu behövs krafterna för allt det roliga...

Kram Eva-Mari

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Hej! Vilken fin blogg du ha,jätteglad att jag hittat hit! Jag ha lagt till mig som följare,hit kommer jag att inspireras ofta! Mvh maja

STENLYCKA sa...

Godmorgon kära vän!
Vad den där influensan är långdragen hoppas du snart blir bättre! För nu behöver vi vara friska när det är dags för vårbruket. Jag har också börjat fixa lite i min trädgård kunde inte låta bli när vädret är varmt och skönt.
Satte ett persikoträd i fjol som jag spaljera upp mot husväggen. Har varit orolig att det inte skulle klara vintern men det har det gjort.Det har massor med rosa små knoppar. Vet att det vill blomma tidigt med nu är jag rädd att det skall bli vinter i blommorna, får täcka det med något. Har du något persikoträd, tänkte om du har erfarenhet av ett sådant, så jag kunde få lite tips?
Hoppas vi får en fin helg så vi kan vara ute och njuta, här kom det en ordentlig regnskur i går kväll men idag skiner solen igen.
Krya nu på dig och var rädd om dig!
Massor med vårkramar till dig från Raina

Ulrika sa...

Så skönt att du börjar bli piggare. Jag måste nog också sätta fart med gödslingen, vill att det ska bli frodigt iår, jag blandar koskit, barkmull och så benmjöl iår och lägger på.Kör mina perennapinnar i kompostkvarnen.

Kram Ulrika

Sofia sa...

Hoppas att du kryar på dig snabbt,så du orkar fixa i trädgården. Finns inget värre en att se massor som behöver göras, men inte orka!
För visst är det underbart att kunna vara ute igen och fixa i trädgården!
Så härligt med vår!
Kraaaaaam på dig!
Sofia

Blomkärringen sa...

Ja den här influensan verkar vara en seg historia, jag har klarat mej hitills i år men många vänner säger att de varit trötta länge efteråt. Skönt i allafall att komma ut och börja i trädgården (:D
Krya på dej!

Berit sa...

Härligt att du är på benen igen och orkar vara ute i trädgården.
Ha en underbar dag!!

Sallys hus sa...

Ååkrya på dig!

Så det är dags att gödsla snart..hmm..det har jag aldrig gjort...hih..det är sant!!
kasnke ska börja med det i år och chocka mina växter..
måse bara läsa mig till vilken sorts gödsel de olika växterna vill ha...o koppla Sally så hon inte rullar sig iden...blä!

Kram Katarina

Tant Otteskrufv sa...

En riktigt bra sak med trädgård är att man kan ta det i sin egen takt. Klipp lite i taget och nöt på tantsittlappen ofta. Grönskar gör det hur som helst (det är värre när disken också grönskar...).

Christina sa...

Jo, det är mycket som ska ansas på våren! Va rädd om dej så du inte får fler återfall! Trevlig helg/Lila-Christina

MyGarden sa...

Aha, du skippar att lägga allt i komposten och hoppas på att det bryts ner snabbt. Jag har aldrig ens tänkt på att man kan klippa ner allt och återanvända direkt, smart!
Hoppas att influensan definitivt är över nu och att du får en fin helg (trots frostvarning)
/Ann