måndag 12 mars 2012

Där rök den nya vårjackan !!


Nu kunde jag inte hejda mig längre !!

Herregud vilket vårväder det har varit idag .... helt fantastiskt ... med över 10 grader VARMT !!

Nu kunde jag inte hejda mig längre utan direkt efter jobbet åktes det raka vägen till Blomsterlandet ... och väl där greps jag av någon sorts euforisk våryra för ner i vagnen åkte Hortensior, murgröna, Julros, 2 olika sorters små penséer á 10 st, vårlökar och jord mm i en ryslig fart !

När jag kom till kassan upptäckte jag att nu rök nog den nya vårjackan också ... får väl slita på den gamla ett tag till ! Här går växter före nya kläder ... hur långt går den här obotliga och kroniska trädgårdssjukan egentligen kan man ju fråga sig?!!Åhh så underbart att få vara i växthuset igen ... och pyssla ... och plantera !! Till och med förkylningen försvann under de timmarna !

Där utanför sjöng småfåglarna glada serenader för full hals och två fjärilar fladdrade i solen och verkade ha fått glädjefnatt denna dag ... jag förstår dom så väl ! Till och med en nyckelpiga hade vågat sig fram i värmen i perennalandet !


Velar och plockar !

Fågelburen som stått ute hela vintern fick nu flytta in och fylldes med mossa och små vita penséer med fantastiskt söta små ansikten som skiftar i olika lila toner. När jag kom instormande i butiken höll en av tjejerna just på att plocka fram alla penséer och vi enades om hur svårt det är att tvingas välja !

Man står där och velar och plockar och till slut bestämmer man sig och när man kommer hem så tänker man ... men varför tog jag inte dom gula istället ! Men idag är jag helnöjd med dom vita och blålila som inte är planterade än !De här söta pyttesmå krukorna gick det ju inte bara att gå förbi ... utblommade tulpaner fick en ny boplats innan komposten !


Den här ängeln är en liten favorit .... kanske läser hon en liten bön över alla nyplanterade vårblommor och hälsar våren välkommen ! Gammalt spegelunderlägg kommer från min mormors hem.


Julrosor .... hade dom ganska stora, rejäla plantor för 49.90  just nu ...hade kunnat langat i fler i vagnen men av någon anledning var det redan fullt !


Även fast det är en bra bit till påsken står för dörren så får äggen vara med i alla fall ... dom platsar ju alltid !


Ja nu det i alla fall vårpyntat i den här sidan av växthuset ... ha ha .. resten ser ut som ett bombnedslag ! I morgon har dom lovat likadant väder så då fortsätter planterandet .... åhh så härligt att se fram emot !!

Ha det så gott under veckan !
Kram/Isa

22 kommentarer:

Helén sa...

Åh, va fint du gjort!!! Visst är det så...man skiter i kläder o hanslar hellre blommor istället...hihi:)//Helen

gittan sa...

Ny vårjacka, vem behöver väl det? "ler" Jag har haft samma i snart tio år men nya växter DET köper jag mänga och ofta. Så himla fint och mysigt du har det i ditt växthus / Kram gittan

Merja sa...

Jätte fint!! Måste vara en härlig känsla att atå och pyssla där inne:)
Ha det gott!

Garden of Sense sa...

Åh vad du gjort fint! Jag blir glad i hela kroppen av dina bilder :-) . Och att shoppa växter går före kläder här med ;-). Ha det fint//laila

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Åh, vad du har shoppat och pyntat fint! Underbart arrangemang.Så vackert med äggen under klockan.
Vad glad jag blir av din entusiasm.
Ha det gott.
Kram Maria

Tor Olsson sa...

Man sparar mycket pengar på att komma på att man kan ha gamla klädesplagg en månad/säsong till... Jag gör så hela tiden (men så kommer jag knappast utses till Sveriges bäst klädda men heller.)

Pilgrim sa...

Jag är precis likadan! Kläder varför då när man kan köpa växter :-)
Jättevackra bilder och inköp, så mycket vår.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Lena/isis sa...

Men vad fint ...njuter av dina bilder.

Kram

Helens trädgård sa...

Sååå fint du har pysslat idag!
Njuter och blir väldigt inspirerad av dina fina bilder.

Känner så väl igen det att man hellre köper växter än nya kläder :=)

Ha det bäst!

Ulrika sa...

Men gud så fint du gjort, du gjorde alldeles rätt som struntar i vårjackan. Fram för mer blommor till folket!

Kram Ulrika

Bea sa...

Hej!
Härligt, inspirerande och vackert!
Ha en fin vecka!/bea

Elinore sa...

Jag har också pysslat en del i växthuset idag. Har inte sådant vackert som du, men har försökt att pynta till det lite iallafall. Du har alltid så otroligt fina arrangemang och jag blir ofta inspirerad när jag läst din blogg.
Ha en bra kväll// Elinore

samson sa...

Jag är som du växter går före kläder
vad fint du har det i ditt växthus
jag som inte har nått växthus blir allt lite avis
ha det så gott
maggan

Trädgården på Höjden... sa...

Klart man vill shoppa loss på vårväxter när solen strålar och det är en underbar dag. Förstår dig precis. Och så fint det blev.

Hälsar Åsa

Anna Vattenkanna sa...

Så vackert! Så vårfint... älskar sådana här stilleben eller arrangemang! Helheten och detaljerna, som ett tittskåp.

Kram

Berit sa...

ÅÅÅ så himla underbart fint!!!Gillar din fågelbur! Jag längtar till jag också får börja vårfixa ute.
Ha en alldeles underbar dag!!

Acchleja-Carro sa...

Så här års önskar jag alltid att jag var bättre på pynt! Våren är som gjord för att fixa fint på trappor och bord, men jag är inte riktigt där än... Jag skyller på att jag fokuserar på trädgårdens stomme än så länge, men det är nog en undanflykt. ;-)
Ha det fint! /Caroline

Vårt röda hus sa...

Här är också trädgård och växter viktigare än nya kläder! Så mycket glädje du skaffat dej! Åh, vad jag önskar mej ett riktigt växthus!

Glad tisdag!
Kram Eva-Mari

carinaon sa...

Jag hade tänkt åka till Blomsterlandet idag, men nu vet jag knappt om jag vågar. Jag behöver just en ny vårjacka och jag känner så väl igen mig i din beskrivning. Man blir helt förförd av vår och vackra blommor. Jo jag måste våga.
Ha en fin dag!
Kram,
Carina

Växthusmadam sa...

Det är ju ändå rätt varmt nu - behöver man jacka....???
Växthusmadam

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på www.levvackert.se Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och Ingela Broling www.inspirationivitt.blogspot.com

Tant Otteskrufv sa...

Så fint det blev! Vårjacka, äsch! Sticketröja duger gott. Det är ju varmt i växthuset och utanför kan man jobba sig varm:)