tisdag 20 december 2011

Tomten har fått vit luva !


Sedan ett par dagar tillbaka har vi ett litet, litet snötäcke ! Har vi tur ligger det kvar till jul och har vi ännu mer tur kommer det ytterligare snö på torsdag eller fredag ! Det finns HOPP om en VIT jul ! Jippie !

Tomten har fått flytta till framsidan på den gamla kälken nu i julveckan ... och får vidga sina vyer lite ! Här har han sällskap av gammeltomten själv som hukar bland tallriset i zinkhinken ... men nyfiken som han är kikar han ändå över kanten och håller koll på alla som kommer och går !


Nu får man tända lyktor och invänta skymningen som kommer snabbt mellan tre och fyra på eftermiddagen. Det är så mysigt när det glimmar runt plommonträdet av de små tomtelyktorna .. det är något speciellt  när man får ställa/hänga ut de RÖDA lyktorna ... då börjar julstämningen att infinna sig !

Nu ser jag fram emot juldagarna med långa sköna sovmorgnar, läsaböcker- och gålångpromenadtid .... umgås med släkt och barn ..... äta god mat, ibland på bordet och ibland bara småplock direkt från kylskåpet .... 

Och på julaftonskvällen sänds O Helga Natt härifrån Örebro ...  det blir ett toppenprogram ... var nämligen på plats bland 20.000 - 25.000 andra i publiken och njöt av allsång och Jenny Wåhlander som Peter Flacks otroligt roliga sidekick ... där har ni något att se fram emot !

Vad ser du fram emot i jul ?

Ha det så gott under julveckan !
Kram/Isa

6 kommentarer:

 1. Meget smuk juleoppyntning i din have.

  Super ide med alle de røde lygter.

  Kram

  Gitte

  SvaraRadera
 2. Jag ser fram mot att åka upp till Falun till mina barn o barnbarn på julafton och sen ha min makes barn o barnbarn här på juldagen. Och tänk, vi har fått ännu mer snö än ni, ca 5 cm nu... hurra! Allt är vitt och rent och fint.

  Du har så pyntat och fint!

  En god jul önskar jag dej!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Så fint du har pyntat och jag kan tänka mig att det är hög mysfaktor när mörkret faller på med alla tända ljus.
  Jag ser fram emot en lugn jul då vi är bortbjudna på julafton. Ska njuta av all mat o att bara vara med familjen:)//Helen

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Så välkomnande och fint du har det.
  Jag ser fram emot min ledighet och att se alla barns nöjda leenden :). Sen all den goda maten förstås.
  Ha de gott, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 5. Hej Isa.
  Hemtrevligt det ser ut hos dig. Och kul att ni fått snö. Då finns det kanske chans att det finns lite snö när vi åker upp till Nora över nyår.
  Ser annars fram mot att ha släkten här hos oss på julafton och att ta få ta det lugnt i mellandagarna. Och så skulle det vara kul att se programmet från Örebro som du tipsar om.
  Ha det så gott
  Kristina

  SvaraRadera
 6. Exakt en sådan kälke har vi med, från mannens barndom ;). Den är julen till ära klädd i mossa och granris och står på vår farstubro med lite pynt och lyktor. Den här julen ser jag bara fram emot att få landa efter en superintensiv höst. Ska bara njuta av allt och ingenting, och slappa! Massor med julkramar till dig- ha det riktigt, riktigt gott! //Marie

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa