söndag 11 december 2011

Eldorado för sakletare och loppisfyndare !


Idag blev det en ny resa till Nora för att lämna in den gamla fotogenkaminen på reparation ! Och tur för mig hade ju Nora Diversehandel öppet ALLA dagar ... här finns ALLT !


Själva Diversehandeln ligger på torget och ner mot sjön i backen ligger bodarna med loftet  ... där tomtarna huserar !

Här finns ALLT man kan tänka sig, gamla fönster, gamla kängor, gamla skidor, gamla flaskor, gamla möbler. gammalt hönsnät .... ja allt gammalt man kan tänka sig ... och lite till !Det var kallt så in i norden .... det blåste säkert nordan också .... var inte lika uthållig idag pga kylan som jag brukar vara !Nora Diversehandel är alltså ett eldorado för sakletare och loppisfyndare ! Den håller mycket högre standard än en loppis ... och man kan hitta mycket roliga saker ! På sommaren är det oftast turistpriser,  men under resten av året är priserna absolut överkomliga.

För dagen fick ett gammalt rostigt järncykelhjul (50kr och med till vänster längst fram på bilden) följa med hem ... fast bara halvvägs ... lämnade in det till vår murarsläkting som skall borra hål för hänganordning ... hoppas kunna göra om det till ljuskrona ... vi får se hur det går .. kommer kanske  i kommande inlägg !

Hittade också en gammal bordsjullöpare i papper ouppackad som jag tänkte använda till julpapper samt gamla tags och snören i olika färger ... finns hopp för vackra paket den här julen !

Bild med lite mer julstämning när första snön fick vara med !

I början av veckan skall jag försöka scanna in mallen till snökransarna ... har tyvärr glömt den hemma varje dag förra veckan .... lägger ut den så snart jag kan !


Önskar alla en trevlig luciavecka !
Kram/Isa

PS. Har nu fått fram mallen ! Mila mig på isastradgard@hotmail.se om du vill ha den så mailar jag över den ! (Lyckades inte knäcka nöten att lägga ut en pdf-fil på bloggen ! Tror att man måste omvandla den till jpg-format först ...  någon som vet hur man gör ?) DS.

13 kommentarer:

 1. En så mysig blogg jag hittade här! Hittade hit från Helens hem och Trädgård!
  Ja, har också varit där och jag skulle behövt ett släp för att få med mig allt fint, så härligt ställe!

  Ha en fin start på veckan/Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Hur jag hittade hit vet jag inte riktigt, men oj vad jag är glad att jag gjorde det! Så mycket inspiration du bjuder på, både vinter och sommar. Jag kommer absolut att kika in här igen!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Grattis till kul saker och ställe! Så synd att man inte bor nästgårds Nora...och att vår motsvarighet flyttade och blev "auktionshus" i samband med generationsväxling i företaget. Det får allt bli en Noratur i vår!Korgstolen som skymtar på bilden, är den till för tomten att pusta i, eller?

  SvaraRadera
 4. ÅÅÅ dit skulle jag också vilja, men lite lång för mig.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Åååå, blir så avundsjuk. En sån affär vill jag också ha i närheten./Lila-Christina

  SvaraRadera
 6. Oj, så kul! Alltid roligt att fynda lite annorlunda grejer.

  Ha en fin dag!
  Annika

  SvaraRadera
 7. Mysigt ställe! Där skulle jag stortrivas.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Hej igen!
  Nu har jag varit inne och kollat mer i din blogg. Jag har sparat några bilder som du tagit, men jag skall bara använda dem till att komma ihåg ditt pyssel. Blev bl a så förtjust i ditt mosslandskap med små hus, så fiiint!
  Hej då!

  SvaraRadera
 9. Lusselkramar på dig ♥
  Raina

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset om Nora! Jag känner hur jag gick igång på bilderna därifrån ;). Undrar om jag har någon "studiefri" dag i vår, då ska jag nog unna mig en tur... Ha det bäst! Kram Marie

  SvaraRadera
 11. Jättefin blogg ..... Kram karina

  SvaraRadera
 12. Det där stället ska jag försöka komma ihåg!Har för mig att det ska finnas en visningsträdgård med rosor i Nora?!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 13. Kul att du har kollat in på min blogg ... Kvarnboden ligger mellam Min Skattkammare och Smultrongården Kram Karina

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa