onsdag 21 december 2011

Annorlunda tankeväckande adventskalender!

Här är fortfarande alla luckorna oöppnade !

För femte året i rad presenteras en adventskalender i form av konstverk i rådhusets fönster på Stortorget här i Örebro !

Visst är det en häftig idé .... att komma på tanken att använda rådhuset som en levande adventskalender och presentera ett konstverk varje dag !

Klockan 17.00 avtäcks dagens konstverk och gardinen rullas upp .... en avtäckning har jag lyckats vara med på och det var söndagen när det var O Helga Natt på Stortorget ... det var en speciell känsla när avtäckningen rullades upp och konstverket kom fram !
Varje år har alla luckorna ett tema och årets tema är "Nära" ... sedan är det upp till varje konstnär att uttrycka temat och för betraktaren att hitta temat i konstnärens skapelse ... ibland är det lätt och ibland lite svårare att "läsa av" vad konstnären har tänkt eller vill säga ... eller också får man göra sin egen tolkning av konstverket ... det är väl det som är det fina med konst ... man får uppfatta det precis som man vill !

Den här tavlan är så himla gullig tycker jag ... kontakten och tilliten mellan hunden och det lilla barnet är så total att dom är ensamma  i sitt eget universum ... tyvärr vet jag inte vem konstnären är.Nu är det inte många luckor kvar att avtäcka ... skall bli spännande att se vad som döljer sig bakom lucka 24 ... det borde ju vara något som har koppling till Jesusbarnet ... men det kan ju egentligen vara vad som helst !

Konstverken sitter kvar i rådhusets fönster fram till Trettondagsafton och därefter kan man se dom i Örebro Konsthall. Visst är det roligt med nytänkande krafter som tror på en till början tokig idé och gör verklighet av den ?!

Ha det så bra de sista skälvande dagarna innan jul!
Kram/Isa

PS. Du hittar mer information om konstnärerna och verken på www.orebrotown.com/julkalendern DS

7 kommentarer:

 1. Det var den vackraste kalendern jag sett!

  Önskar dig en God Jul! /Bea

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken underbar idé! Jättevackert och nyskapande.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Roligt med lite kulturella inslag i all julkommers
  :-)

  En god jul önskar jag dig!

  /Anna

  SvaraRadera
 4. Det skulle fler kommunen kunna ta efter! I stället för blinkande röda pelare vid infarten till vår lilla stad! Ja, när lokala hockeylaget spelar är dom grön och vita! Fruktansvärt fula plastpelare! Önskar dej en riktigt GOD JUL./Lila Christina

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar ide´, och vilket vackert tema! Örebro ligger lite i framkant ofta...tror nästan jag måste ta mig en tur om vi får tillfälle under helgerna. Ha nu en underbar jul! Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Javisst är det vackert oh en bra idé! Måste kännas underbart för konstnärerna att få visa sina alster:)//Helen

  SvaraRadera
 7. Hejsan!

  Jag använder mig av picnik . Men just den här headern tror jag ( glömsk är jag ) att jag gjorde tre olika först och sen i en stor. Det finns nåt att justera med så man kan få sneda bilder så som den i mitten. Hoppas att du förstår vad jag menar:-))

  Önskar dig en trevlig helg. Kram

  Kram

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa