torsdag 24 november 2011

Uppförsbacke och dimma och gruset skaver !


Hösten är en väldigt dubbel tid tycker jag .... den kan vara slående vacker med alla färger och hög luft och den kan vara som en riktig uppförsbacke med allt mörker som kommer tidigt på dagen och den fuktiga luften som gör att det är lågt i tak  ... som en varm fuktig filt som lagt sig överallt och som man inte kan krypa undan ifrån !


Hösten kan också vara en tid då man slår in på en annan väg ... en väg man inte gått tidigare ...det är ju få vägar i livet som är raka och breda med fri sikt ... nej .... oftast är vägen krokig och slingrig och med buskage på sidorna som skymmer sikten framåt !

Dessutom finns det grus på vägen som letar sig in skorna och skaver och gör att det är obekvämt att gå .... gruset stoppar upp resan och man får stanna onödigt många gånger för att försöka skaka ur det ... så har min vecka känts !


När allt går till vila och blir avskalat, dött och stilla finns det tid för reflektion och eftertanke. Vilket kan vara både skönt, vilsamt och ge utrymme för nya tankar och vilja att utforska nya stigar samtidigt som sårbarheten gör sig påmind.

En dag skingras dimman och ger klar sikt och stigen blir tydlig och inbjudande ... igen ! Just idag längtar jag väldigt mycket dit ! Någon som känner igen sig ?!Måste avsluta med en prunkande sommarbild som motvikt till det gråa, dystra och tunga så det blir lite balans !

Undrar i november varje år hur jag i hela friden överlevde november förra året .. på något konstigt sätt går det ... en dag i taget ! Jag börjar t.o.m längta efter snön ... så livet blir lite ljusare !

Ha det så gott !
Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Det är nog fördelen med årets november att snön inte har kommit än och att man börjar längta. November är helt okej för mig. Månaden går ganska fort och jag ser så fram mot december och allt mys. Värre är det med mitten av januari-februari... Fast det är klart då börjar ju frötiden :-)
  Sköna funderingar i ditt inlägg. Gillar liknelsen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. ja, visst känner jag en igen en del av det du skriver. Fast det växlar mycket mellan olika dagar. vissa dagar njuter jag av den milda fina november vi har men andra sitter jag suckande och bara längtar efter solsken över mig när jag arbetar ute.

  SvaraRadera
 3. Vilket fint inlägg. Gillar dina tankar. Vackra bilder.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. O ja jag känner igen mig i det du skriver!
  I år har ju november varit finare än annars misstänker att januari blir lite seg i år...vi får hjälpas åt :-)Jättebra inlägg ISA!!!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder och texten tyckte jag jättemycket om.
  Ha en fin första advent!

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder - trots att det är november! Du skriver tänkvärt också. I år har jag knappt hunnit märka att det är november om det inte vore för de grå och korta dagarna. Det är så varmt så man luras att tro att hösten inte har hunnit så långt. Pelargonerna blommar fortfarande i växthuset!

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Vilka effektfulla bilder de första, i all sin enkelhet. Verkligen snyggt!
  Ha en skön och härlig helg
  Kristina

  SvaraRadera
 8. Trevlig advent önskar jag dig.
  Vackra bilder!!!...å utan sommarblommor! ;-)

  Kram B

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa