söndag 6 november 2011

Skön påfyllande helg !


Hoppas ni haft en lång, skön och ledig helg ! Själv har jag fått påfyllning i en härlig dalamiljö med mycket umgänge och gemenskap !

Här strålade vi samman ... vi syskon med familjer .... med härliga middagar, mycket prat och skratt och långa promenader blandat med besök vid mammas grav och ljuständning ! Livsglädje och allvar ... sida vid sida ...har präglat den här helgen !


Kossorna väckte oss på morgnarna med sitt råmande ... och från frukostbordet hade vi utsikt över kossorna och sjön .... jättemysigt och avslappnande !

När vi spontansamlades på fredag kväll efter att ha kommit från olika håll hittade vi med lite hjälp t.o.m. en tom restaurang som snabbt fixade ett långbord och  god mat åt oss ... plankstek á la 2011 ... smakade väldigt gott  och vi kunde bre ut oss med prat och skratt i den folktomma restaurangen!Hann också med en liten stund nere vid växthuset .... där jag nu har lyse i ytterlamporna ... vilken lycka ! Timern som fick spel så lyset bara tändes på lördagnätter kl. 23.00 är nu utbytt mot en variant som finner sig i att programmeras till att lysa varje dag när mörkret sänker sig.

Det är så mysigt att kika ner och se att det lyser eller vänta in skymningen i växthuset och tända ljus överallt ... värmen skall ju hålla i sig den här veckan också ... så det blir nog mycket ljuständning ... kan inte få nog ! Dessutom är det inte långt till 1:a advent så nu är det dags att börja pynta upp !

Ha en bra vecka och på tisdag kväll är det dags för sommarpratarna i SVT igen ! Vilken ynnest att få sitta med och lyssna till deras samtal som verkligen är ett MÖTE mellan människor som i de allra flesta fall aldrig träffats tidigare ! Bästa programmet på TV just nu som lyser upp en vardagskväll ... lyssna, njut och bli berörd !

Kram/Isa

8 kommentarer:

staudecafeen sa...

hvor er det skønne billeder:) Anne Gine

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilken skön avslappnande helg med tid för återhämtning du haft. Mysigt att träffa den stora familjen. Jättefin miljö.
Så mysigt och stämningsfullt det är i ditt växthus med alla ljus.
Kram Maria

Frøken Solhat sa...

Det lyder jo som en helt formidabel week-end.......dage der er gode at gemme - og smuk afslutning i væksthuset ;0)

Knus Dorthe

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken underbar och skön helg du verkar haft. Det är fint att umgås med nära och kära i några dagar så där... så att man hinner prata på riktigt... Förstår att du ser fram emot advent och att pynta och göra fint i ditt fina växthus!!

ha en fin vecka!!
Kram
Charlotte

Anonym sa...

Tack för en underbar helg med prat och mycket skratt som försvann alldeles för snabbt! Nu är man tillbaka i vardagen igen och undrar om den fina helgen verkligen varit! Men traditioner skall man aldrig bryta så nästa år blir det "the same procedure as last year"! Stor Kram Evelyn

Sallys hus sa...

Underbara bilder och underbart att åka bort en helg o tanka i sig en massa inspiration och kraft. Bilderna från växthuset är magiska!
Kram o ha en fin dag!
Katarina

Pilgrim sa...

Jag älskar sommarpratarna, så mysigt program. Härliga bilder och jag förstår att du njuter av växthuset. Så vackert!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anonym sa...

En härlig helg som gick alldeles för fort.Kramar till alla i släkten som läser här speciellt dej Isa!Gunilla