tisdag 1 november 2011

Äntligen en köksklocka som fungerar !


I flera år har vi haft en köksklocka som inte fungerat i köket ... den har stått på tio i tio ..... fråga mig inte varför vi inte plockat ner den ... det har liksom inte blivit av bara !

Härom veckan fick jag nog ........ eftersom alla som kommer på besök till oss tittar på klockan med den felaktiga tiden .... så nu fick IKEAs billiga plastklocka gå till återvinningen och jakten på en ny köksklocka började!

Den här klockan hängde på väggen bakom disken hos Tant Grön ... så efter att ha kretsat runt hela affären hundraelva varv vågade jag mig på att fråga om den möjligen var till salu ! Naturligtvis var den det... sista exemplaret med vintertid och allt ! Tack ... det känns som den passar perfekt i vårt kök !


Köket känns mer "helt" med en riktig köksklocka .... nu när vi har en som fungerar och som är rejäl och som passar in i miljön ! Synd bara att det skall vara såå himla svårt att fota i köket ... otydliga och mörka blir dom ... och gör inte den nya klockan rättvisa ! HUR får man snygga bilder inomhus egentligen ?!

På spisen puttrar en boeuf bourguignon, i alla fall snart ... när jag brynt allt kött klart ! Det här är ett levande kök ... med upptejpade recept på kaklet och drivor med recepthögar och massor med redskap hängande framme mm !För födelsedagspengar fick den här vackra ljusstaken också följa med hem från Tant Grön ... har inte bestämt var den skall få sin plats än ... åsså tycker jag det är mysigt att tända en ljusstake och ställa på bänken när jag lagar mat nu när det är så mörkt ute med vintertid och allt !Trivs med ett "öppet" kök utan så mycket överskåp och stora bänkytor så man kan "bre ut sig" när man lagar mat ... dessutom får vi plats 3-4 st samtidigt ibland.

Tänk att en köksklocka kan göra så mycket för helheten och trivseln i köket ! Hade jag vetat det hade jag skaffat en "fungerande" mycket snabbare !

Ha det så gott !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att tiden äntligen har kommit till ditt kök!

Kram B

Fast där är man ju egentligen bara tidlös,
bara njuter! :-)

Hem & Drömmar sa...

Vilket härligt kök du har. Klockan och staken var väldigt fina och passar väldigt bra in men det mina ögon fastnade allra mest vid var din underbara trasmatta :).
Kram Ing-Britt

Christina sa...

Lite roligt det där med köksklocka! Vi har i alla år haft en klocka på samma plats i köket. Men när vi renoverade togs den ner, och kom inte upp igen. Ful gammal Ikeaklocka i plast. Nu när barnen kommer hem, får jag höra: när ska du sätta upp klockan? Och alla tittar dit, på klockans gamla plats! Så nu har jag bestämt att köpa en ny. Ska bara hitta en som passar in./Christina