lördag 30 april 2011

Vilken rolig dag med Decoupage !!


Idag har det blåst som sjutton här så det var mycket skönare att kura i växthuset istället (som blivit ett riktigt pysselhus) !  Det är helt UNDERBART att kunna bre ut sig med sina pysselgrejor ... lämna alltihop när orken  och lusten tar slut ... för att sedan börja om igen när andan faller på !

Jag mår så himla BRA av att pyssla ... i min egen takt ... här är det en gammal verktygslåda som fått färg på sig och blivit dekorerad med favoritservetterna.

Har gjort det enkelt för mig och tog en halva av en hel servett istället för att klippa ut motiven separat (som tar en evig tid med pilljobb !) Det är nog med att försöka riva bort alla lagren av servetten så bara själva lagret med motivet blir kvar !


Nu väntar den "pimpade" verktygslådan bara på att fyllas med "herbs and flowers" ! Så nu blir det en tur i morgon till handelsträdgården för att inhandla lite kryddväxter. Lavendel kan jag ta i trädgården, där den frösår sig hej vilt ! Tänkte fodra lådan med plast invändigt .. så hoppas jag det skall funka !

Praktiskt dessutom med en behändig örtverktygslåda med handtag att plocka med sig till grillen för att lägga några rosmarinkvistar på kolen (man har väl sugit i sig med alla sinnen när James Oliver grillar i TV !)Den här lilla förvaringsbyrån, som finns på IKEA, hade jag tänkt måla och fixa till i flera år ... känns himla skönt och roligt att den blev det till slut !  Det var nog ett ställe att vara på som fattades ... här på snickarbänken går det nog att fixa det mesta !Dessutom skulle jag vilja ha ett jättestort bord UTE, där jag nu har två bockar med brädor och står och målar ... hmmm ...... en gammal dörr skulle inte vara så himla dumt att lägga över bockarna !

Tycker det blev ganska snyggt med den decoupagade lilla byrån som kontrast till den slitna snickarbänken ... NU har jag verkligen fått blodad tand ... har en känsla av att jag kommer att leta efter nya servettmotiv (som en blodhund ... hehe !) under semestern i sommar ...

Hoppas du har en fin Valborgsmässoafton !  Här tar vi det lugnt efter en god middag och snart kryper jag nog till sängs med en god bok som får avsluta den här dagen !

Ha det så gott !
Kram/Isa

PS. Om det är någon som undrar varför vi har en massa trädgårdsstolar på rad i trädgården så är det maken som håller på och oljar in dom ! DS.

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Så snyggt du gjort med servetterna!!
  Pyssel är trevligt :)
  Trevlig 1;a maj! /Bea

  SvaraRadera
 2. Wow så mycket fint du gjort. Decoupage är roligt att hålla på med.
  Ha en fortsatt trevlig helg
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Ja nog verkar du ha fått blodad tand minsann. Men du, det blir snyggt!! Jag känner igen mig...jag håller på med min 4:e videkorg för i år, jag kan helt enkelt inte sluta när jag börjat!!
  Glada Vappen!

  SvaraRadera
 4. Håller helt med om att man mår bra av att pyssla på olika sätt. Vad läckert det blev med lådan och minibyrån. Jag tror att det är precis som du säger: har man inte någon bra plats för sitt pyssel blir det inte av på samma sätt. Jag saknar en plats att där jag kan måla och snickra lite 'pyssel-lätt'. Men, när en sån plats inte finns, blir de pysslen inte av bara. Din snickarbänk är ju toppen... både praktisk och snyyyyyygg!!!!

  Ha det fint!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Efter att ha sett dina decopage pyssel på bloggen har jag faktiskt också provat lite grann, återkommer nog med resultatet på bloggen så småningom! Framför allt tycker jag att dina gardiner var väldigt fyndiga!
  Så himla snygga trädgårdsmöbler du fyndat också!!!! Helt i min smak!
  Ha en skön söndag med växthuspysset kanske?!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 6. Verktygslådan blev riktigt fin - kul det där med servettklistring! Likaså byrån.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Vilken energi du har! Det blir fantastiskt snyggt, det du pysskar med. Ett bra ställe att hålla till på skulle helt klart öka på mängden pyssel...
  Jag har hamnat i en lat period, tror det är den skadade foten som gjort det. Nåväl, den läker så snart ska jag också sätta igång!
  Ha en fortsatt fin 1:a maj!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa