fredag 29 april 2011

Trädgårdens nomader tar över !


Jag smyger mig in här ... det ser trångt, varmt och mysigt ut .. dessutom ser jag ju nästan ut som min granne Silverarvet i alla fall innan blomningen avslöjar mig... så här känner jag mig hemma !


Ahhh, har den där snygga lavendeln flyttat in bland Silverarvet ... jag slår mig ner en liten bit bort .... så jag kan hålla koll och spana ... kanske får han syn på mig en dag ... när jag växt till mig och slår på min stora blå charmoffensiv !


Haaa .. jag hittade en plats med riktigt söderläge ... bästa platsen stod det i semesterbroschyren ... här kan jag ha det riktigt torrt och trångt i sommar ! Dessutom har jag sett att flera av de andra platserna också börjar bli uppbokade ... en del stannar inte så länge ... andra hela sommaren !  Jaa, det finns t.o.m. dom som har flyttat hit för gott !


Här är det trångt om saligheten skulle jag vilja säga eller snarare rotsystemet ... rena campingplatsen ... eller har vi missuppfattat något !? VAAA, var det på andra sidan vi skulle bo ?!


Här har vi en typisk nomad ... den strövar runt tills den hittar ett lämpligt ställe att slå ner sina bopålar på ! Det är inte alltid omvärlden förstår kriterierna eller hur den tänker när den väljer sin boplats .... men det är väl det som det utmärkande draget för nomadväxterna ... människorna ska INTE förstå dom !


Ibland bildar nomaderna hela samhällen ... och dom är ena riktiga rackare på att bygga snabbt ... här fanns t.ex. inga som helst spår av nomader i höstas och se nu  .... dom har redan ROTAT sig !  Detta är en komplott ... pratade dom ihop sig redan innan vintern tro ?!


Egentligen skall man väl vara glad och tacksam att nomadväxterna vill bosätta sig i trädgården ... men, men ... det är inte alltid man vill ha dom där DOM vill bo !!  En del får tvångsflytta ... en del får bo kvar och en del ... tjaa .. går andra öden till mötes !

Här rensas det i landen och framförallt UTANFÖR landen idag !
Trevlig helg !

Kram/Isa

10 kommentarer:

the shed sa...

Då har du säkert haft lite att göra idag, beroende på vilka du ville bli av med eller inte..
Jag har kollat hela ditt bygge nu, var bara tvungen att säga att ni har gjort allt så bra!!
Har lärt mig massor, en sak vi undrar är hur ni gjort med kanten under fönstret som hindrar vattnet från att tränga in. Har ni plåt eller någon annan list där?

Kram på dig o skön Valborg! /Tina

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Tina !

Väldigt bra fråga ... det är fortfarande ett olöst problem hos oss !
Vi hade en plåtslagare här i höstas som gick igenom allt och skulle höra av sig med prisförslag ... tjaa .. vi väntar fortfarande !

Så nu får vi nog ta hit en NY plåtslagare och hoppas på bättre tur ... när vi har energi till det !
Kram/Isa

Anna Vattenkanna sa...

Jag tycker att dina nomader verkar så sympatiska! Kanske skulle jag be daggkåpefamiljen att flytta men de andra...

Jätteroligt skrivet - här sitter jag och fnissar för mig själv fortfarande:-)

Kram Anna Vattenkanna

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Haha, vad härligt! Ser fram emot att komma och besöka dig lite längre fram. Jag har övertalat min man att han behöver se ditt växthus. :)

Önskar dig en underbar helg!

Tiger sa...

Härlig nomadberättelse! Här har vi gott om nomader i grusgården mellan husen. Men speciellt aklejorna är så "svårt" att rensa bort. Jag älskar aklejorna när de blommar! Så det får bli lite vild trädgård...

Trevlig Valborg!
Elisabet

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Trädgårdens nomader är ganska trevliga ändå... dom allra flesta :-) Men du, vilka möbler du 'nosat' upp. Ska med en gång erkänna att jag är grymt avundsjuk.. såna vill ju jag ha :-))))) Precis med rätt färg och allt...... Säger GRATTIS!! Kommer passa perfekt till ditt fina växthus.

Kram
Charlotte

Tant Otteskrufv sa...

Och visst är det så att "nomaderna" alltid har djupare rötter än de bofasta och är hopplösa att få upp när man vill flytta dem?! Somliga får faktiskt en dusch ättika...

Frøken Solhat sa...

*smiler* - ja de skal nok finde de "gode" steder de kære planter :0) Men alting med måde :0)

Knus Dorthe

Helena sa...

Oj oj vad fina möbler du hittat!Har genom åren haft en del gamla möbler men till slut har det inte varit lönt att måla o byta ribbor :-(
Allt jobb med dom har resulterat i att vi numera satsar på underhållsfria möbler.
Tänk vad de frösår sig växterna men när man vill så lavendel tex nähädå!
O jag är så nyfiken på din trädgård :-)
KRAM från mig!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi... kul med så många nomader på vift i trädgården. :)
Ha en fin kväll!
Kram,
Anna-Karin