lördag 13 februari 2016

Nu är det trångt i lådorna



Exemplarisk basilika

Nu är det trångt i lådorna i miniväxthuset i köket. Basilikan har skött sig exemplariskt och kommer att belönas med nytt boende under helgen. Jag tror den kommer att klara sig med ljuset på vanliga fönsterbrädan nu när den kommit igång så bra under extralampan. Vi har många fönster i köket så det blir nästan som en fönsterveranda.




Spretig persilja

Persiljan spretar åt alla håll och kom upp jättesnabbt men så är också fröerna från Franchi något extra. Har för mig att persilja annars tar god tid på sig att gro men den här hade bråttom att komma upp och se världen. Hoppas den är nöjd med den begränsade tillvaron i mitt kök.




Morgon- och kvällsrutin

Det första jag gör på morgonen är att tända belysningen i miniväxthuset och vattna och det sista jag gör på kvällen är att släcka det. Ärtskotten har grott och skördats för länge sen och spenaten har också kommit upp men blev långa och gängliga - gick liksom till tonåren på en gång utan att passera det knubbiga barnstadiet.

Jag sådde fröerna runt den 4:e januari och är jätteglad över hur sådderna har utvecklats i lådorna. Är så glad över att kunna börja med sådder så tidigt och miniväxthuset har verkligen hjälpt mig att överleva vinterns trädgårdsabstinens. Nu ska jag gå igenom fröpåsarna och se vilka som får de eftertraktade upplysta platserna för kölistan är lång !

Ha det så gott alla trädgårsvänner !
Kram/Isa


10 kommentarer:

  1. Så härligt att kunna hålla på med sådder, jag vill också:) Jag tror jag har bestämt mig nu för att beställa lite:) Blir så inspirerad:)
    Men inte har jag något litet växthus att ha inne, så det får bli vanliga boxar för mig.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Åhh vad fint du har det!
    Min bänk i tvättstugan svämmar över av pelargonsticklingar och frösådda pellisar.
    Snart får de dock lämna plats för tomatsådder mm.
    Ha en fin helg!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  3. Ja du det var verkligen fina lådor du fått. Önskade att jag hade plats för sånt jag med. Jag får snällt vänta ett tag till. Har börjat med pelargonerna som själv sticker upp ur påsarna de förvaras i. Måst nog vara vår snart
    Ha det gott i helgen
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Underbart. Vilka fina odlingar du har. Jag älskar att ha det som morgonbestyr.Min favorit är koriander vi har blivit tokiga i det.
    VAd fint dina plantor står där på lilla hyllan.
    Visst är det så att man mår bra av att odla inne på vintern? Jag har inte haft tid att längta för det är så mycket att stå i liksom.
    Ha en fin alla hjärtans dag.
    Annika

    SvaraRadera
  5. Jeg har foreløpig bare sådd chili og paprika, foruten et par stauder. Kanskje det blir noen nye frø i dag... Ut i hagen blir det i hvert fall! Ha en fin søndag, klem fra Anne-Kristin

    SvaraRadera
  6. Så mysigt det är med eget grönt på fönsterhyllan och så fint det ser ut i dina lådor. Visst gör det stor skillnad med ljus och undervärme. Känner precis igen det där med kölista till de bästa platserna. In, ur och flytta om nästan varje dag. Just nu äter jag groddar av olika slag, solros- och mungbönsskott.
    Fin Alla hjärtan
    Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Underbart :D Härligt att se det nya gröna friska spira...här går det långsammare då jag inte har någon extrabelysning men det hindrar inte mig inte ...Hihihi....förstår att det måste vara en stor fördel dock så jag får se om det blir en investering till nästa år !
    Ha nu en skön söndag och en trevlig alla hjärtansdag !
    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  8. Härligt! Vilken frodig sådd! ja jag måste börja ta tag i mina fröer snart...jag ligger efter :)
    Önskar dig en skön söndag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  9. Att hålla på med sådder är verkligen det allra bästa sättet att hålla abstinensen borta!

    Ljuvligt!

    //Veronica

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa