onsdag 4 oktober 2023

Kransinspiration från höstmarknaden på Gillberga Gård Antik & Vintage

 

Samlar på inspiration

I helgen var vi på höstmarknaden hos Gillberga Gård Vintage Gammalt & Nytt och på plats fanns också grannföretaget Gillberga Catering och Blomverkstad som hade skapat jättefina kransar. Är alltid lika roligt att samla på sig inspiration när man är på turné. Den här vackra kransen har en halmkrans som stomme. 
 Skapad av vass

Den här kransen trodde jag var skapad av Miscantusvippor men den var gjord av vass och sedan dess håller jag utkik i dikena där det växer högt gräs/vass - blir något nytt att plocka på mina morgonpromenader. 

Härlig utflykt

På Gillberga finns mängder av roliga vill-ha-saker i en jättehärlig miljö. För dagen fanns det flera utställare och det blev torkade trattkantareller som följde med hem. Både jag och maken såg fram mot en biltur ut på något roligt efter att ha tillbringat tid på sjukhus och rehab i hemmet (för maken) den senaste tiden.
Återkommande vass

Vackra kransar hängde på ytterdörrarna och det är exakt likadana kransar jag köpt här tidigare och som hänger på växthuset. Jag har inte klätt mina än men samlar material och inspiration så det var kul att se hur dessa var skapade. Tror att vassen återkom även här.Varför köpte jag inte ?

Tyvärr köpte jag inte den rostiga krukan på fot - den hade passat så bra nu med all ljung som flyttar in. Det får säkert bli ytterligare ett besök på Gillberga i höst.Klurig idé

Det här tyckte jag var en så klurig idé i det vackra orangeriet - att hänga upp en stege i taket där krukor med växter kan stå och bidra med grönska och charm.  

Dessutom blir det något att hänga taklamporna i. Lite bökigt att vattna växterna men med slang med långt spridarhandtag går det nog bra. Köpte två för säkerhets skull

Något som jag däremot köpte med mig hem var nya vaser hos Emmas Butik och Spa. Hon hade så lämpligt 50 % på större delen av sortimentet så här på sommarens sista öppningsdag och jag har saknat runda vaser till sommarblommorna. Så för säkerhet skull köpte jag två. Så nöjd. Passar perfekt till sommarblommorna där fortfarande några få sorter blommar. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Hej Isa!
    Vilken härlig injektionsspruta av vackra saker och idéer. Tack!
    Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa