tisdag 5 december 2017

Köksträdgård målad i pastellfärgerDolde sig bakom huset

Bakom huset på Madeira där jag var på kurs förra veckan dolde sig en köksträdgård där man odlade kryddor i gamla bildäck målade i pastellfärger. Häftigt, roligt och annorlunda. Recykling när det är som bäst.
Alternativ till pallkragar ?

Absolut en rolig idé som jag skulle kunna tänka mig att ta efter någonstans i trädgården. Det blir extra liv när man blandar olika nyanser på däcken och i olika höjder. Alternativ till pallkragarna kanske ?
Grön, kuperad ö

Madeira är en grön, kuperad ö med massor av terassodlingar överallt - mest med bananplanteringar som här precis utanför vårt hus. Det var roligt att se hur bananerna ser ut innan dom hamnar här hemma i fullstor mogen storlek.

Omger huset

Här ser vi bananodlingarna som omger huset på båda sidor. Huset låg i slutet av en återvändsgata, högt över havet och inbäddat i grönska med en vidunderlig utsikt.

Andades in havet och magi

Utsikten från poolen var helt magisk. Det kändes som poolen gick ihop med havet och horisonten. Här svalkade vi oss mellan passen och andades in havet och magin.
Vädret kunde svänga snabbt och en morgon kom regnbågen på besök - och försvann sedan rakt ner i havet.
Det var mycket som blommade på ön och hela uteplatsen var inklädd av blomstrande lianer.

Orden räcker inte till

Det är svårt att ta bilder som gör den här platsen rättvisa - miljön här är förtrollande och helt magisk. Orden räcker inte heller till. Jag är i alla fall hemma igen efter en fantastisk vecka med yoga, dans, vandring och målning och massor av skratt och en och annan tår. Och upptäckte att årets tråkigaste eller i alla fall gråaste månad övergått till december. Det går fort nu - snart kommer nya frökataloger och en ny trädgårdssäsong som vill bli planerad - lycka !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Men så vackert och vad härligt att få resa på kurs till en så fin plats. Måste verkligen vara upplyftande.Har nog varit skönt för all din verk åxå Ja du det går fort nu har lite svårt att fatta att det snart ät jul. Vart tog sommaren och den fina hösten vägen som vi är vana vid.
  Ha nu en fin 2;dra Advent
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Förstår att du haft det härligt. Hoppas du fått vila upp dig ordentligt. Madeira var jag till för många år sedan, en väldigt vacker ö. Vi åkte dit 13 december så vi fick se lite hur man firar julen där också. Inte sparsmakat direkt...
  Monica

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa