måndag 20 november 2017

Vildvackra blomsterbollarMöttes av ett hav

Jag har ju sett dom här pampiga blombollarna i flera års tid i olika trädgårdar och i olika vackra nyanser och tänkt att JAA - såna vill jag ha !! I somras när vi var på Öland och besökte ett solgassande Solliden möttes vi av ett lysande lila hav alldeles vid entrén.
Det var ett hav som böljade fram genom spretigt gräs och gav en känsla av frihet och vildhet. Vildvackert var det.
Nu ligger dom där i jorden

Jag som inte skulle plantera några lökar i år fick äntligen inspiration att sätta Alliumlökar Purple Sensation bland jättedaggkåporna i perennarabatten. 30 st hann jag gräva ner innan frosten kom. Det kanske inte blir ett hav precis, men jag hoppas på att få uppleva den där härliga känslan när de vajar på stadiga stjälkar över daggkåpan och liksom bemästrar dess vilda framfart. Tack fina bloggvänner !!

Tack snälla för fina och värmande kommentarer i förra inlägget - blir så oerhört glad när någon blir inspirerad av mina inlägg, det ger mig kraft att fortsätta !!!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Meta sa...

Det där med allium det gillas här vi har ju så mycket sork och den motas en hel del av dessa underbara bollar. Förökar sig gör de åxå.
Kul att se om det blev som du tänkt.
Ha nu en bra vecka med snö och sol kanske
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Himmel så vackert! Ja nu vill jag också ha ett hav av allium :) Så enkelt och så vackert...
Nu fick jag hemlängtan också när jag ser dina bilder! Jag brukade göra många besök på Solliden, miljön är så fantastisk där...
Kram till dig från Titti

Millas Trädgård sa...

Fick en låda med allium av en god vän för ett par år sedan. Så lyxigt! Det enda som är lite trist med många av sorterna är ju bladen som gulnar. Har man en liten t ex buxbomhäck så kan man klart gömma dom bakom...Vackra och häftiga är de i alla fall!
Hälsningar Milla