tisdag 24 oktober 2017

Decoupage i växthuset
Småpryttlarna dräller omkring

När vi var på IKEA i helgen åkte det med en Moppe-byrå i kundvagnen. Har alldeles för mycket småprylar som ligger och dräller - både i växthus och inne på kontoret. Tycker man om att pyssla blir det lätt så. Och nu på hösten när det börjar bli råkallt ute är det läge att försöka få någon ordning på drällandet när man är inne mycket mer.


Tråkig i orginal

Byrån är ju ganska tråkig i orginalskick. Tur att jag hade färg kvar sedan i våras som dessutom råkar vara favoritfärgen. Med elkaminen på var det skönt att vara i växthuset och måla - även om jag fick befria den från all murreva som invaderat kaminen under sommaren.

Rogivande pyssel

Decoupage har jag ju visat många gånger på bloggen och nu hade jag decoupagepapper liggande i gömmorna som kom väl till pass. Hade nästan glömt hur roligt det är att pyssla med decoupage - det är så rogivande att pensla och pensla och se motivet få fäste och förvandlas framför ögonen. Den här gången blev det inte så mycket att klippa - annars brukar den biten vara den som kräver mest koncentration.

Kreativt kaos

Det här var så himla roligt att det kanske blir en byrå till. Nu skall det bli ordning på vackra band till kransar, snören, decoupageservetter, lim, minisaker till miniträdgård osv. osv. Fast när det blir ordning så hittar jag väl inte grejerna istället. På jobbet har jag superordning och när jag kommer hem så blir det ett kreativt kaos istället - en sorts balans det med kanske.
Röjning av kontor

Idag är det riktigt råkallt här och utelivet i trädgården lockar inte alls även om det står inköpta perenner och otåligt stampar i perennarabatten och väntar att få komma i jorden. Nää - nu blir det till att röja på kontoret där det av någon outgrundlig anledning samlats allt mellan himmel och jord i sommar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Moppebyråarna sväljer mycket och om man kan förvandla dem så vackert som du kan så blir de en helt annan byrå! Jag har fortfarande inte provat på decoupagetekniken och blir lika sugen varje gång jag ser dina alster.

Som du kanske märkt så är jag inte aktiv på varken fb eller insta just nu. Har annat för mig:)

Må gott!
Kramar från Eva-Mari

Meta sa...

Oj så fort tiden går tyckte det var igår jag skrev på din sida. Härlig byrå du gjort så duktig du är på det. Har svårt att få det bra men övning ger ju färdighet som det heter. Jag får nog göra lite försök i vinter då måste man ju ha nåt att pyssla med och det saknas ju alltid lådor att stoppa sina grejer i.
Ha nu en bra vecka
Kram Meta