tisdag 15 mars 2016

Rara vivor och kraftfulla små groddar


Rara vivor

Njuter just nu av små rara vivor på köksbordet. De finns ju i så många olika färgställningar så det nästan är svårt att välja. Billiga är dom också. Behöver lite omvårdnad emellanåt som att klippa bort överblommat för att hålla sig fräscha.
Jag hade tur på Tradera och ropade hem två till Steningekrukor till samlingen. Tack M för "vinsten" och till din man som packade in dom så omsorgsfullt.

Sällskap av vårens första fjäril

Tänk att i går var det 10 grader varmt här och jag var ute i rabatterna och klippte ned överblommade perenner. Hade sällskap av vårens första nyvakna fladdrande fjäril - ett säkert vårtecken. Helt UNDERBART att vara i gång igen - vårens första utefika  blev det också i hörnan på baksidan där soldiset låg på.

Tulpanerna hade börjat titta upp så smått och fick en dos blodmjöl och snön som samlats framför pardörrarna på växthusets framsida som ligger i norrläge skottades ut på gräsmattan för att sakta försvinna. Snart går det att komma in där när isen smält bort. Tur att jag har två pardörrar och kommer in på gaveln.

Visar sig för världen

Som grädde på moset har livskraftiga groddar av Klockrankan sprängt jordytan och visat sig för världen. Trodde ju inte att fröna skulle ta sig men efter några dygn på värmen på badrumsgolvet så fick dom fart innan dom fick återvända under växtlampan. Sex av tio har hitills kommit upp och är snart redo för omskolning.
Välmående trädgårderande

Även Stjärnöga har tagit sig bra och börjar nu utveckla sitt andra bladpar. Snart är det dags för olika sorters tagetes, blomman för dagen och Cosmos Ladybird mix att bredsås under lampan.

Idag är det grått ute men man vet aldrig kanske skingras molnen och släpper fram solen så småningom så nu skall jag skynda mig att bädda, tvätta och städa för att hinna ut i trädgården för en ordinerad timme av välmående trädgårderande innan jobbet börjar på em. Finns ingen bättre rehab än ett må-bra-piller av trädgården !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Josefin sa...

Åh synen av gröna små skott som brottar sig upp ur jorden! Våren är kommen!

HWIT BLOGG sa...

Vivor är som små karameller i färg! Man blir så glad! Ja det börjar gro lite i mina sålådor också - lycka...soliga morgnar gör det lättare att komma upp också, bara det hi hi.
Kram från Titti

Fashions sa...

I want to thank the blogger very much not only for this post but also for his all previous efforts. ...