torsdag 13 november 2014

Har ingen lust alls att tänka jul !

I fjol hade jag väldigt mycket lust att göra julfint ute

Stirrar ut på höstregn !

Nu är det snart dags att "julpynta" det gamla planteringsbordet som brukar stå på baksidan så vi ser det från köket men i år har jag faktiskt inte någon lust alls att börja dra fram röda ljuslyktor, sätta enris i gamla brandsprutor och tänka jul. Tittar jag ut ser jag bara dimmigt och regnigt höstrusk och jul och snö känns väldigt långt borta.
Stängs ner för vintervila !

I går tömde vi växthuset på textilier som hunnit bli fuktiga så pläden i däckstolen och duken på slagbordet åkte direkt i tvättmaskinen.

Växthuset möblerades om så konstrottingmöbeln som står i ruinen fick plats därinne för vinterförvaring och de sista pelargonerna fick komma in i förrådet för sin vintervila.
Växthuset börjar nu stängas ner för vintern och dörrarna har slagit sig i regnet och är svåra att få upp. Snart är jag naturligt utestängd från växthuset och släpps in igen i mars när dörrarna tinat upp igen.
Sitter i spillrorna !

Så nu sitter jag härinne med allt vi plockat in från växthuset runt om mig. Dynorna till korgstolarna, de grå fårskinnen,  slitna solhattar, de växthusråa filtarna och  de röriga frölådorna ligger huller om buller. Det känns både sorgligt och rogivande på en och samma gång.

Idag har jag absolut ingen lust att gå ut och pyssla jul i den regntunga höstvinden. Jag tror jag kokar mig en kopp tee, kryper upp i soffhörnan, plockar fram någon rolig pysslajultidning och samlar på mig idéer till en dag full av lust - för rätt som det är vaknar man till en vit vintermorgon och stirrar storögt ut på en värld som genom ett trollslag förändrats och DÅ kommer nog lusten att julpyssla tillbaka !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åh, vänta du bara! Snart så spritter det till i julfixarhjärnan:) Snart köper jag min första hyacint, kan inte hålla mig längre...

Ha det fint!
Kramar från Eva-Mari

Lotta sa...

Nej, det är verkligen grått och trist och småregnigt men det är ju faktiskt 1½ månad kvar till jul så lusten att fiffa infinner sig säkert. Själv har jag börjat baka till vårt adventsfika som vi bjudit in en massa vänner till, ska bli så mysigt, och jag som älskar att baka ska bulla upp ordentligt för det är ju mycket roligare att bjuda än att äta själva! Må så gott! /Lotta

angie sa...

danke für die schönen bilder und inspirationen!!! liebe grüße und einen schönen tag wünscht angie aus deutschland

Meta sa...

Så är det här med massor av bråte från växthuset och i vårt hus som skall rivas.Vet inte i vilken ände jag skall börja.
Gör nog som du läser lite spännande pysseltidningar istället det låter bra mycket bättre. Hur vi än vänder oss så kommer det säkert snö innan Jul.
Önskar dig en skön fredag i morgon
Kram Meta

Merja sa...

Det dröjer nog inte länge innan det börjar klia i dina fingrar:)
Fina bilder från i fjol!
Ladda batterierna ett tag!
Må så gott

Susanne sa...

Å, isa! Både gott och sorgligt, lite som livet är!
Förra året började våra rottingmöbler att mögla. Jag tvättade dem noga och de fick flytta in i garaget. I år öppnar jag upp dörrarna, ställde in våra utemöbler i plast/ rotting. Vet inte om det är en bra tanke men vi får se vad som händer. Till helgen bäddar jag in med granris och ljusslingor på bord och hyllor och jag tror att det kommer att likna ett " dockskåp" / tittskåp från vårt vardagsrum.
November är mörker och åter mörker men vi tänder ljus både inne och ute för att skapa stämning.
Vet att du snart hittar din fantastiska stämning igen! Vi som följer dig väntar, väntar och väntar!
Kram i regn och rusk!

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Va mysigt skrivet, låter mysigt och lite vemodigt!
Har inte heller fått nån riktig lust, men tänkte också samla lite energi och vips så kommer lusten. Men gör inget om den dröjer heller!

Ha det gott i ditt mys, jättefina bilder.
Kram :)

Jenny sa...

Vad mycket fint! Jag är mer intresserad av advent än jul, har köpt några amaryllisar idag, jag får yrsel av allt fint i affärerna!

Rost och rädisor sa...

Nej, jag har inte heller fått nåt julpysselsug ännu, fast jag borde eftersom jag ska stå på julmarknad första advent.
Din tomte gillar jag och det vill inte säga lite för tomtar är jag nämligen lite känslig för, både i trädgården och de amerikanska.
Fina arrangemang du gjort.
Önskar dig fin helg
Anette

Millas Trädgård sa...

Håller med dig! Det är så trist och grått. Igår vas det värre än nånsin och då piffade jag till livet med en heldag tillsammans med mina trädgårdsmästarkollegor😊 Utflykt till underbara butiker och avslut på en julmarknad. Börjar känna lite julpysselkänsla infinna sig. Hoppas din också kommer! Kram Milla