tisdag 25 november 2014

Annorlunda adventsljusstake med loppisfynd !Pysslar vidare mot advent !

Här fortsätter pysslandet på samma tema som tidigare - recykling och DIY. Advent knackar ju snart på och i år ville jag göra en annorlunda adventsljusstake.
Lika ofta som jag fyndar handdukar och linne på loppis - lika ofta fyndar jag flaskor. De här skimrar i olika nyanser av grönt och brunt och fick bli adventljusstakar i år !
Man skulle kunna tro att det här är en vinetikett men det är en annons från ICA-kuriren årgång 1948. Hittade en på loppis (naturligtvis) som är ett decembernummer med jultema. Så det var bara att sätta igång att klippa ut annonser och verser och annat och klistra på flaskorna. Så nu får dom verkligen en touch av gammaldags jul.
Det var lite svårt att fota inne så flaskorna fick flytta ut i ruinen istället. Har också fyndat vackra gamla glasunderlägg för en femma styck på loppis. Känns lite extra festligt att ställa flaskorna på ett sånt underlägg.

Idag skiner solen från en klarblå himmel - man känner att det finns hopp om livet. Tack solen för att du kom fram och visade din vackraste sida en vanlig novemberdag.
Varje flaska fick ett eget utseende och två av dom har en vacker juldikt på sin etikett. Egentligen är det en lång dikt men den fick dela på sig. På andra advent får man läsa första delen som avslutas den fjärde.
Jaa - adventsljusstaken känns lite extra festlig i år. Det är kul att göra olika varje år tycker jag. Och extra kul är det att använda sig av det oväntade och skapa något eget. Lite Kajsa Varg - man tager vad man haver !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

12 kommentarer:

Anette sa...

Jag blev extra förtjust i de julinspirerade etiketterna, jättefint!

Ha det gott!

Solstrimmor sa...

Så genialt och urtrevligt! Du är så påhittig du:)

Solkramar från Eva-Mari

Meta sa...

Så fiffigt av dig. Just nu är all inspiration på noll här. Har alltid gillat ljus i flaskor. Man kanske skulle leta fram lite ur gömmorna. Ekorre är vad jag är.
Solen ger kanske lite nytt hopp.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Susanne sa...

Så piffig och påhittig du är!
Det gäller att samla på sig lite utav det goda, som ett smörgåsbord.
Vid rätt tillfälle plockar du upp rätt saker och vipps så skapar du och inspirerar oss alla!

Trevlig advent till dig!
Susanne

Trädgårdstid sa...

Men hjälp så fint det blev!! Jag som just funderade på vad det skulle bli i år. Vi har i och för sig alla advents- och julsaker i en röra ute i förrådet och på vinden efter vår källaröversvämning, så jag vet inte riktigt vad jag kommer att hitta av "det vanliga"...!
Kram
Elin

Jenny sa...

Snyggt, och fina etiketter! Återbruk gillas!

LINDA sa...

Vilken superfin adventsljusstake!!! Nu blev jag pysselsugen. Skulle nog kunna vara hemma i en månad och bara pyssla nu, tror jag :D Fast då blir nog inte chefen så glad ;)

Kram
//Linda

Tant Otteskrufv sa...

Jag fick samma idé men så snygga etiketter som du har jag inte, bara siffror.Tyckte dock att flaskorna behövde stadga så jag fyllde på dem med sand. Nu är jag inte lika orolig att de ska välta :)

Sofia sa...

Så snyggt Isa!!! =)
Älskar etiketterna...
Kramis Sofia

Rost och rädisor sa...

Fint och särskilt kul med etiketterna.
Kram
Anette

Eva Lundberg sa...

Vilken härlig idé!!! Så fina de blev med din dekor.
Själv ska jag ta och leta fram några udda ljusstakar ur skåpen, och ställa tillsammans. En för varje advent!
Önskar dig en fin första advent!
/Eva, Tinibelli

Carina/I Vått och Torrt sa...

Det var en annorlunda och härlig idé till adventsljusstake!!! Vilken inspirationskick du ger!
Kram
Carina