torsdag 16 oktober 2014

Mörka söndagar och på toppen av zinktornet tronar ännu en vattenkanna !Just på söndagar får det vara mörkt !

Nu tänds utebelysningen på växthuset runt kl. 17.00 varje dag utom söndagar av någon underlig anledning som jag inte kunnat listat ut. Det måste ha något med timern att göra som elektrikern installerade och som det krävs manual för att ställa om med alla parametrar så det får vara ok att det är svart just på söndagarna.

Alla andra dagar i veckan är det mysigt att kika ut och se att det lyser nere vid växthuset !
Inte så hemligt längre !

Hösten har verkligen tagit över trädgården nu och löven bara rasar över korgstolen i det hemliga hörnet och det är både vackert och vemodigt på en och samma gång. Hörnet känns inte så hemligt längre och magin från sommarens grönska försvann som genom ett trollslag med höstens intåg.
På toppen av tornet !

En av alla de små zinkvattenkannorna står fortfarande kvar på toppen av kryddtornet och kanske får den flytta in när frosten kommer för den här vill jag inte ska få en rund botten som det gärna blir på de som står ute med lite vatten i när kylan slår till.
Perfekt med smultron !

Kryddtornet av zink i köksträdgården får nog vara med nästa år också,  nu enbart med smultron i. Myntan som var i mittenbaljan tog över fullständigt och behöver en egen plats. Med smultron som hänger och blommar tror jag det blir mycket bättre - ni vet - nästa år skall ju allting alltid bli helt perfekt !
Till helgen blir det ett sista ryck i trädgården - de sista tulpanlökarna skall ner i jorden, trädgårdsmöblerna flyttas in och fontänen tömmas. Tur att det fortfarande går att vara i växthuset - i alla fall med långkalsonger och kaminen på - för nu är det kallt!
Niger och tackar !

Tack snälla för alla värmande kommentarer i förra inlägget angående min installation framför växthuset - jag blir så jätteglad om jag kan inspirera med mina inlägg !

Det var tanken på alla fina bloggvänner som fick i gång en värkande kropp härom morgonen när det var ovanligt lång startsträcka på uppropet från hjärnan ut till kroppen att svänga benen över sängkanten. En stor kram till er alla !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Susanne sa...

Isa!
Tack för dagens inlägg!
Har just i dag tänkt på att belysa någon liten del i trädgården och precis som du tänker jag på växthuset.
I detta mörker behöver vi alla ljuspunkter som finns för både kropp och själ.
Grävde ner alla mina 120 lökar förra helgen efter ditt inlägg och nu tänds brasan för lite värme i både hus och hjärta.
Varm kram!
Susanne

Rost och rädisor sa...

Fortfarande är dina installationer så vackra. Skulle gärna slå mig ner några minuter i din vackra korgstol med en varm kopp choklad, fötterna på pallen och njuta av alla löv.

Om det inte hade blivit mörkt så tidigt på kvällarna hade nog inte hösten känts så påtaglig, men trädgårdsbelysning piggar upp.

Kram
Anette

Rosor och Akvileja sa...

Så vackra höstbilder du bjuder på från din trädgård.
Alltid lika kul att kika in hos dig.
Ha det bäst. Åsa

Eva Lundberg sa...

Vad kul att se din arrangemang i trädgården, och en kul idé med zinktornet! Klart att det blir perfekt nästa år...
Önskar dig en skön helg!
/Eva, Tinibelli

Jenny sa...

Fin höst! Ruggigt här, har tagit fram mössa å vantar.

HWIT BLOGG sa...

Vackra bilder från en vacker trädgård...den är lika fin i höstskrud!
Ha en skön helg,
Titti