söndag 25 november 2012

Väck mig i april, väste jag ...


...... mellan tänderna när maken väckte mig med framdukad frukost i morse !

Jag konverterar till björnriket i vinter, fortsatte jag mumlande när han skrattande försökte få upp mig ur den varma goa sängen. Hade jag i denna sekund fått ett erbjudande av en förbistrosande fe att bli förvandlad till en sovande björn under vinterhalvåret hade jag utan att tveka antagit budet !

JA, JA hade jag skrikit efter henne .... jag konverterar .. bara jag får bli mitt vanliga normala jag igen i april ... lagom till trädgårdssäsongen börjar igen!


Mörkret sipprar in !

De här senaste dagarna har det inte spelat någon roll hur många levande ljus jag tänt för att hålla mörkret utanför mig själv ... det har ändå på något sätt sipprat in i mitt sinne, kropp och själ. Årsstidsväxlingar är fruktansvärt jobbiga när mitt undermedvetna på något sätt skall HJÄLPA TILL att värka fram en ny årstid.

Har aldrig begripit VARFÖR ... naturen klarar nog detta helt utan hjälp från min sida skulle jag tro. Fast å andra sidan hänger ju ALLT ihop ... vi är ju en en del av ALLTET ... och händer det saker där ute i atmosfären så påverkas vi i mer eller mindre omfattning beroende på hur känsliga vi är ... och jag är EXTREMT känslig !Vips så somnade jag in i ett ulligt ide !

Så hör ni inget av mig förrän i april .... så vet ni ... den snälla feen kanske hörde min vädjan och slog några slag i luften med sitt trollspö och vips så somnade jag in i ett ulligt ide av mjuk ull och drömmer härliga trädgårdsdrömmar tills det är dags att kliva upp någon gång i mitten av april nästa år.

Å andra sidan kanske jag är tillbaka om några dar ... när jag är på banan igen .. skall bara klara av det här med att introducera vintern på allvar först !

Ha det så gott alla .. kanske finns det fler som har det tufft just nu med värk, mörker och trötthet !
Kram/Isa

16 kommentarer:

 1. Jo, ibland önskar man att man kunde dra täcket över huvudet och inte göra något på ett par månader :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag vill också transporteras direkt till april:)). Eller så önskar jag en mycket mild vinter. Jag hoppas vi hör av dig innan april, och att du känner dig piggare och inte har ont om några dagar. Men visst är denna mörka årstid jobbig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hej på dig! visst är det tufft just nu håller med dig om att det finns inte mycket som kan göra en pigg just nu, inte ens en julmarknad.
  Har nog aldrig haft så jobbigt som denna höst-vinter med värk och trötthet.
  Vi kan krypa ner i samma ide så blir det extra varmt hi hi.
  Men du det blir inget bättre för att vi " stoppar huvudet i sanden" best att hålla det över ytan. Vi är många och många är starka heter det ju.
  Önskar dig en riktigt varm och go vecka nu. Många varma kramar Meta

  SvaraRadera
 4. Her var det flott vårstemning. Du verden for noen flotte tulipaner!

  Ønsker deg en fin søndagskveld! Klem

  SvaraRadera
 5. Oj det där låter som du har det mycket jobbigt just nu.Fast på sätt och vis förstår jag hur du känner.Vår dag började med att dimman låg mycket tät runt huset idag.Då vill man inte gå upp.Bra det att sonen och hans fru var här gjorde att man trots allt pallrade sig upp.MVH

  SvaraRadera
 6. Mörkt ute när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem = trött.
  Men efter drygt 1,5 timme på hästryggen i skogen idag är jag piggelin och glad!

  SvaraRadera
 7. Hihi, det där med att gå i ide skulle jag nog med kunna tänka mig. Fast december brukar vara rätt OK, när man får pynta till advent. Men november, januari, februari och mars kan vi väl avskaffa helt och hållet, tycker du inte det?
  Söndagskram!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hi hi, ja det kan friste å gå i hi ei stund no til våren nærma seg.....men du hadde eit skikkelig flott og oppkvikkandes bilde av dei gule tulipanane. Kom ut av dvalen når eg såg det :))
  God ny veke til deg.

  SvaraRadera
 9. Jag förstår helt och fullt hur du känner. Jag känner exakt likadant.
  Kram Marita i Heestrand

  SvaraRadera
 10. Ja, visst vore det skönt att sticka ner näsan under täcket och ligga kvar till april. Bara jag får drömma mycket, för det är det som är skönt med vintern, tiden till alla drömmar om vad som komma skall.

  SvaraRadera
 11. Hihi.. känner igen mig så väl, så väl... ;) Både en och tre gånger har jag tänkt att jag också vill krypa i ide. För min del är det mörkret jag lider av. Men så kommer snön och då är allt förlåtet. Egentligen så gillar jag ju årstiderna... :)
  Varm kram! Och vet du.. snart vänder det. 21 dec kl 11:11. ;)

  SvaraRadera
 12. Stackars dej som har det tufft den här tiden. Jag har bestämt mej för att tycka om den, det går ganska bra faktiskt. Och nu börjar ju den bästa av vintertiden:)
  Hoppas att värken inte är alltför svår, detta gissel...

  Kram från Eva-Mari, som tycker Julpysslet blev en så bra samling!
  Måste länka om för jag länkade inte till inlägget utan till min blogg. Lägger in ett virkrecept på snöstjärnor också!

  SvaraRadera
 13. Vi är minsann olika vi människor. Mörkret och det grå diset älskar inte jag heller , men innemyset med brasa , en stickning, gott fika... det är "mumma". Och så allt pysslet till advent och jul !!
  Nä...jag går nog inte i ide utan håller ut. För våren tokälskar jag också. Hoppas att dina dagar blir lättare när advent infunnit sig.
  Ha det gott önskar Eva

  SvaraRadera
 14. Va härligt du skriver, håller med dig om vinter o kyla, jag vill bara vara vaken och fira jul för den vill jag inte missa!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 15. The picture with the daffodil flower bulbs in containers starting to bloom is beautiful. It looks like She is raising the growing flowers as she raises her hands Your photographs are all so wonderful.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa