fredag 2 november 2012

Ensam och övergiven !Äntligen kom jag ut i trädgården idag efter förkylningen och allt regnande ... känns som en evighet sen och trädgården kändes SÅÅÅ ensam och övergiven och kal!


Ett ensamt och kvarglömt zinklock låg och skramlade i ett hörn av köksträdgården där det börjar samlas en hel del omkringblåsta löv ... endast en liten betongvitlök hade den som sällskap !


HOHO, är det nån som hör mig, ropar grodprinsen där han nästan badar i löv. Kan inte någon förbarma sig över mig och ta in mig i värmen ... här ute är det ogästvänligt  och jag vägrar att tillbringa mer tid här!


En kämpande fingerborgsblomma dukade under härom natten när farbror Frost utan pardon drog in över trädgården.


Solhattarna sträcker stolt upp sina fröhuvuden som nu är alldeles svarta och säger att OK kom då vintern ... vi är i alla fall redo för din kyla  !!


Avslöjande bild som skvallrar om vem som har stått ute längst den här hösten ... kanske bäst att låta alla kom in i växthuset för vinterförvaring .. det finns ju gränser för HUR grön man vill ha sina terrakottakrukor !


Till och med ulleternellen ser sliten och tilltufsad ut .... hela trädgården kändes ogästvänlig i sin nakna höstskrud. Nu är det dags att stänga trädgården för i år. Dahliorna är uppgrävda, pellisarna intagna från växthuset och fontänen tömd på vatten och inställd i förrådet.


Det mesta får stå till våren ... allt som är ömtåligt åker dock in i morgon och idag hängde jag upp smålyktor i plommonträdet på framsidan. Dom brukar jag annars stå i kylan och sätta upp till första advent .... skönt att vara ute i god tid med någonting i alla fall !

Naturen går till vila och livet går in i en lugnare och mer avslappnad period. Nu är det tid att sticka näsan i de där tjocka böckerna och gosa in sig under filten med tända ljus och NJUTA av mörkret !

Trevlig helg alla !
Kram/Isa

PS. Det finns fortfarande några fröpåsar kvar från förra inlägget ! DS

5 kommentarer:

Törnrosa sa...

Även om det är höstliga bilder och befolkade av en del ensamma, är det mycket vackra foton. Och jag njuter av dem.
Hej från Törnrosa

Ninnis sa...

Underbara bilder trots vemodet...=)

Trevlig helg !!!

Kram Ninni

Meta sa...

Visst finns det vemod i allt som bara försvinner och ser trött ut men det kommer en vår och då sprakar det till i alla rabatter och vips så är glädjen där igen. Jag gillar att kura skymning med god mat och dryck och ha massor av lektyr att läsa och tända ljusen.
önskar dig en fin helg och krya på dig.
Kramar från Meta

Sabelhagens Olivlund sa...

Vackert vemod hos dig. Fina frökapslar på solhattarna.
I morgon ska sommarblommorna bort och vinterväxterna fram i krukorna.
Ha en fin helg.
Kram Maria

Tant Otteskrufv sa...

Du gör så fina bilder! Snälla, överge inte din trädgård över den kalla årstiden. Ta tantsittlappen, koppen och kameran ut när det inte blåser eller nederbördar för mycket :)