tisdag 11 september 2012

Prima Ballerina i rosalila !Fick lov att gå en fotorunda i trädgården i dag för att fortsätta testa nya kameran! Jättekul !

Några blommande godingar fastnade riktigt bra ... som den lilla jordnävan Ballerina som jag har stora framtidsplaner för till nästa år när den etablerat sig ordentligt.

3 plantor fick följa med hem från Zetas i somras så jag hoppas på ett "sjok" till nästa sommar ... precis framför fötterna till den lila stäppsalvian. Den skall blomma hela sommaren mellan juni - sept och breder ut sig till låga mjuka kuddar. Är riktigt förälskad i färgen ... min absoluta favoritfärg !


Rosenskäran dyker fortfarande upp på hösten fast jag inte sått några ... den frösår sig själv och trivs med att rymma under staketet och sticka upp sina olikfärgade rosa huvuden på andra sidan.Här har vi fler rosablommande favoriter i trädgården just ! Pelargonerna har farit illa i sommar med allt regnande och blåst ... några står fortfarande kvar ute vid fontänen medan andra fått flytta in i värmen i växthuset.


Den afrikanska margeriten hänger fortfarande med liksom lobelian i träkaret framför växthuset !


En av solhattarna har inlett ett förhållande med en inflyttad vit omblommande näva ... båda ser dock ut att trivas ! Annars är det inte många av solhattarna som ser ut som den här fräschingen .. de flesta har börjat dala och få bruna kronblad. Hösten är på intågande vare sig man vill eller inte.

Har sett det på Berberishäcken också ... hur den sakta börjar byta färg. Och själv börjar jag längta efter att krypa in under täcket med tjocka böcker som griper tag i en och som man inte vill lägga ifrån sig. Hösttecknen börjar bli många nu !!

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Vilka underbara växtporträtt du visar!

Min rosendröm sa...

Håller med föregående talare!!

Kram
nina

Tiger sa...

Kameran verkar fungera perfekt! Så roligt med en ny kamera! Vackra närbilder på fantastisk blomning i din trädgård! Den afrikanska margueriten ville sig inte här i år. Det var nog för lite sol.

Underbart vacker krans som du visar i ett tidigare inlägg!

Ja, nu smyger sig hösten på, även om vi har haft varma sköna dagar nu. Men kvällarna blir mörka alltför tidigt.

Septemberhälsningar
Elisabet

Leslie's Garden sa...

You have a lot of pretty pinks in your garden now!

Annika Christensen sa...

Grattis till ny kameran den verkar riktigt bra. Fina fina bilder men det beror ju även på den som håller i kameran.
Allt gott
Annika