tisdag 27 april 2010

Befriad trädgård !


Äntligen är skogsavverkningen över i trädgården ! I går fick vi hjälp av motorsågsförsedd släkting att ta ner de sista träden. Nu har alla träd och grenar fraktats bort och trädgården är befriad igen !

Det blev jättestor skillnad på ljuset och nu kommer solen åt på ett helt annat sätt där växthuset skall stå.


I går tog jag fram alla fönstren och mätte och skrev upp måtten inför mötet med snickaren. Redan i fjol skrapade vi dom och oljade in, satte i nya glas och kittade om dom. En del hann vi grundmåla och nu återstår fortsatt målning några gånger tills dom skall på sin slutliga plats.

Ibland skall nog saker och ting få ta sin tid. Vi har hållt på med förberedelserna i flera år och samlat material till växthuset (och drömt om det hur länge som helst !!). Och just nu känns det som att det är rätt tid för växthusbygget, stora perennalandet är klart och det finns kraft, ork och energi till att rådda växthusprojektet i hamn.

El drog vi fram när vi renoverade köket för några år sedan, så nu återstår att gräva från huset, ner till växthuset och lägga ner kabeln. Vatten får jag ta vid vattenutkastet vid huset för det verkar vara ett för stort projekt att fixa vatten ut dit också.


Delar av min högst amatörmässiga ritning över växthuset !

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj vad spännande det ska bli! Kram, Åsa