fredag 4 november 2016

Frid, lugn och harmoni till Alla HelgonahelgenFöredrar lugnet och eftertänksamheten

Nu har det vita brickbordet fått flytta in till köket igen från växthuset. Det brukar bli lite olika installationer varje höst och vinter. Ibland har det varit ett ljusbord. Ibland har det gått i röda toner till jul. Just nu blev det lite guldtoner och ett bord i Alla Helgons anda. Jag tillhör dom som inte är så förtjust i Halloween utan föredrar lugnet och eftertänksamheten under den här helgen istället. En bristvara i dagens samhälle som vi behöver mer av.
Frid, lugn och harmoni vill jag ha på mitt bord och förstärker det budskapet med små tags med texter.
Klivit över 60-årsstrecket

Blommorna i favoritvasen kommer från min födelsedagsbukett jag fick förra veckan när jag fyllde jämnt. Rosorna har vissnat men kvistarna står fina fortfarande. Så nu har man klivit över det strecket också - känns bara bra och spännande. Livet har fortfarande mycket att bjuda på. Skillnad var det när jag skulle fylla 50 - då var ångesten stor. Helt i onödan för livet blir bara bättre och bättre. Det är skönt att åldras och bli lite klokare med åren.

Träfågeln till vänster är från favoritbutiken i Norge, Söstrene Grene som också har massor av pysselmaterial som tagsen och skirt guldsnöre. En fantastisk butik som man kan gå i hur länge som helst - och billigt.
En ängel är ju självskriven en sån här helg för att skänka frid och stillhet. Älskar den här i trä och rent ansikte. Avskalad och fridfull.
Reflektera under helgen

Brickbordet ger en behaglig och stilla stämning till köket och tittar man dit blir man påmind om att ta det lugnt och reflektera under helgen. Och att skänka en varm tanke till de som inte finns med oss längre.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en skön och lugn helg !
Kram/Isa

11 kommentarer:

Nana sa...

Smukke billeder! Tid til stille refleksion er en mangelvare; så det er fint at du minder om hvor vigtig den er :-)

Karin ~ Mina Rum sa...

Grattis i efterskott!
Halloween är inte någon favorithögtid för mig heller. När jag var yngre var jag dock lite missnöjd över allhelgona också eftersom det ofta sammanfaller med min födelsedag. Svårt att kombinera födelsedagspartajande med lugn och eftertänksamhet. Nu på äldre dagar kan jag uppskatta allhelgonahelgen desto mer.

Fint stämningsstilleben!
Karin

Sofia sa...

Håller helt med dig...gillar inte heller halloween!
Så fint du gjort <3... och Stort GRATTIS lite i efterskott fina du!
Ha nu en fin helg!
Kram Sofia

Händigakvinnan sa...

Grattis! Du gör så fina stilleben, tack för inspiration!
Kram

Meta sa...

Det är nog lite samma här. Vill ha en fin och skön helg, är ensam rätt mycket i helgen och det kan åxå vara skönt ibland. Det där med Haloweenfester har jag inte riktigt förstår. det är ju den 31 och ingen annan dag i USA Varför kan inte det vara lika här då när allt annat ska det???? Ett härligt och fint bord du har dukat upp det kan jag njuta av med.
Ha det gott i helgen( ta det lugnt i snövädret)
Kram Meta

Solstrimmor sa...

Grattis till dina sextio kloka år! Och jag kan garantera att de bara blir bättre... konstigt eller hur? Man växer i klokhet liksom, hihi!
Underbart litet arrangemang, andas lugn och ro.

Ha en särdeles rofylld och fin Allhelgonahelg.
Kramar från Eva-Mari

Furulunden sa...

Hei du! Jeg har delt et innlegg fra deg på bloggen min idag. Jeg lurer på om du har lyst til å være gjesteblogger hos meg. Jeg synes du har så mye fint :) Hilsen fra Mette i Furulunden

HWIT BLOGG sa...

Åhhh GRATTIS! Kloka ord där att livet bara blir bättre o bättre...
Önskar dig en skön och lugn helg!
Kram från Titti

Ellan H sa...

Jag föredrar också eftertänksamheten och lugnet. Halloween har jag väldigt svårt att känna någonting för. Ditt brickbord är jättevackert.

Stort och varmt GRATTIS i efterskott! Önskar dig allt gott framöver!

Renoverings Huset sa...

Ääntligen har jag tid att kommentera allt jag läst de senaste veckorna… 😉 Ni har det så fint hemma! Å vilket härligt sockerdricka-träd!! :-)

Som jag förstått det har även du fibromyalgi? Jag med.. :-( Får man fråga hur du mår nu under den kalla årstiden? Min mamma mår skit, rent ut sagt, min mormor klarade inte heller av det.. Själv känner jag inte så mycket - än - kanske kommer det med åren. Än så länge är jag yngst i familjen att få diagnosen.


Kram Therese

Trädgårdstid sa...

Stort grattis i efterskott Isa! Jag ligger lite efter med läsandet så jag såg inte förrän nu att du har haft högtidsdag :-) Härligt att höra från de som kommit lite längre att det blir bättre och bättre!
Kram Elin