torsdag 3 december 2015

KakburksarrangemangBlomsterarrangemang i kakburk

Fyndade en gammal sliten kakburk på Myrorna för några veckor sedan. Tänkte att det skulle vara roligt att göra ett blomsterarrangemang i kakburken lagom till jul.
Öst på

Så jag har öst på med både amaryllis (röda naturligtvis), murgröna som får hänga lite nonchalant över kanten, kuddmossa, en annan grön växt, blåbärsris och ljus.
Tomtar på loftet

Mina små vita tovade tomtar plockas traditionsenligt fram till varje jul och placeras någonstans. De är nog de enda tomtarna som plockas fram den här julen. De andra får vackert ligga kvar på vinden i julkartongerna.
Trevligt med lite ljus i blomsterarrangemanget. Kan tändas till frukost när man ändå sitter i kökssoffan och kan hålla koll.
Den loppade lilla såskoppen (även den från Myrorna) har perfekt storlek för att rymma en hycaint på brickbordet.
Glasburken med ljus är kvar sen förra årets ljusbord och har under året åkt runt i växthus och utearrangemang för att slutligen landa på brickbordet igen.
Det skall bli kul när amaryllisarna börjar blomma - tyvärr är det bara en stjälk på blomman men den kanske räcker länge. Annars får man väl byta ut dom!
Det svänger i atmosfären

Nu har all snö försvunnit hos oss och idag var det bara vägar till jobbet - skönt samtidigt som man saknar det vita som lyser upp. Dessutom var det 7 grader varmt i morse och nyss hade vi 6 minus - så det svänger i atmosfären. Det är inte alltid min kropp hinner med i dom svängarna. Helst vill den ha 22 grader varmt och sommar - det är mumma det!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Den mumman är du inte ensam om att längta efter.

  SvaraRadera
 2. Såååå fint det blev med arrangemanget i kakburken :) Har också massa loppisfyndade plåtburkar, kanske ska testa nåt liknande pyssel! Tack för inspirationen :) Kram Victoria

  SvaraRadera
 3. Det är lite Kajsa varg över oss trädgårdsnördar. Man tager det man haver och planterar i. Det är så kul med alla fina inlägg i olika tappningar man får sån inspiration.
  Ha det gott i helgen
  kram Meta

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt! Roligt med lite okonventionella planteringsbehållare. Hela arrangemanget på bordet är riktigt lyckat och stämningsfullt.
  He det gott!
  /Kitty

  SvaraRadera
 5. Älskar gamla burkar och du har verkligen arrangerat snyggt i din. Gillade den lilla grodan i förra inlägget, en liten sötnos.
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 6. Jättefina arrangemang och just plåtburken är ju för läcker! Ja här stormar det igen och idag ljusnar det nog inte alls...dystert!
  Ha en fin helg nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Underbart stilleben ! Du är så duktig och inspirerande :)Jag räknar alltid med att få byta ut "julblommorna" ett par gånger vill ju gärna tjuvstarta veckan före advent ...:) Då kan man passa på att förnya sig lite så blir det som en helt ny grupp varje gång ;)

  Ja,tolv grader plus igår Söndag var varmare än på midsommarafton med 10 plusgrader...Vart är vi på väg ?

  Ha en bra ny vecka !

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa