måndag 28 december 2015

Äntligen kom den !Blir lite gladare !

Så annorlunda och vacker världen blir där ute när stora härliga snöflingor dalar ner och lägger sitt täcke runt allt. Det blir så tyst, när snön dämpar alla ljud och ombonat och hemtrevligt. Gillar det vita när det ändå är vintermånader. Sedan knarrar det så skönt under fötterna när man går. Jag blir lite gladare när det har snöat och allt inte är så mörkt och dystert längre.
Växthuset ligger nu inbäddat i ett tunt lager med snö. Vi har fått en 8-10 cm under natten och maken var ut i morse och skottade garageinfarten för första gången den här vintern.
Som vanligt har jag fortfarande många pryttlar ute i köksträdgården och det skapar bara lite mer struktur nu när snön fallit.
Fick lov att ta med en sommarbild på samma ställe för balansens skull även om den här bilden har några år på nacken. Tänk att det kan se ut så här igen om ett halvår - det känns trösterikt !Hoppas krukrosorna överlever i lådorna i köksträdgården och flera gäng med tulpaner tror jag bestämt att jag satte i höstas. Det blir en överraskning i vår när de börjar komma upp !
Alla gamla trädgårdsmöbler står ute varje vinter. De blir mer och mer patinerade för varje år. Det skulle kännas konstigt om de inte stod där.
Oskrivet år

Konstrottingmöbeln får flytta in växthuset varje höst och vissa fåtöljer flyttar in i huset. Dom vågar vi inte ha ute under vintern. Det gick åt flera gamla korgstolar innan jag gav upp och övergick till konstrotting vilket jag aldrig ångrat. De känns som äkta fast dom är fusk. Användbara sommar som vinter.

Snart är december slut och ett nytt år väntar. Det känns spännande med ett oskrivet år framför sig. En nystart känns det som. Ett år som skall bli bättre än det som snart är slut. Dags att dagdrömma lite om det nya året tror jag - där allt är möjligt utan begränsningar !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Meta sa...

Jodå det är fint med snön men här blir det alltid så mycket plask av det och det gillar jag inte. det ser allt bar mysigt ut hos dig i alla fall.
Tänk vad bra det är när det kommer nya bra material som inte blir alltför fula under sommaren och när de till och med ser äkta ut som en del gör.
Ha det gott de sista dagarna på året Låter som ni är piggare nu.
Kram Meta

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Jeg synes alltid det er deilig med nytt år! I drømmene kan det nye og ubrukte året bli akkurat det vi vil, og kabskje noen av dem faktisk kommer til å gå i oppfyllelse! Takk for mange inspirerende innlegg i året som har gått! Klem fra Anne-Kristin

Lotta sa...

Jaa, man blir verkligen glad när snön kommer och lyser upp vintermörkret! Väldigt fina bilder från din snöiga trädgård, kul med sommarkontrasten! Här smälte tyvärr en hel del bort i natt men nu är det kallt igen! God fortsättning och jag instämmer verkligen i att nästa år ska bli bättre, ja mycket bättre än det vi snart lämnar! Ha det bäst! /Lotta

Radka sa...

It is lovely to see the snow somewhere! :-)
xx

Annika Christensen sa...

God fortsättning.

Underbart grattis till det.
Här blev det bara slask av det hela.
Kul och se vintern och sommar på samma gång.
Ditt växthus är verkligen fint.
Allt gott
Annika

Lena sa...

Så vackert med all snö som kommit och fått ligga kvar! Det blir liksom ett nytt landskap. Att solen skiner dessutom gör ju inte saken sämre!
Lycka till med trädgårdsdrömmarna!

Rost och rädisor sa...

Jag gillar också knarret under fötterna, men mannen upplever det som naglar mot en griffeltavla. Tänk så olika man kan vara.
Dina bilder som tagna ur en saga!
Gott nytt och varm kram
Anette

Elisabeth sa...

Kan bara hålla med :) Äntligen lite snö....allt blir så vackert med denna gnistrande matta över sig :)
Hoppas du får ett gott slut på detta året och så ser vi med spänning fram emot ett nytt trädgårdsår 2016 :D

Kram
Elisabeth