torsdag 20 februari 2014

Vit trädgård igen !
I går vår, idag vinter igen ! 

Någonstans i natt slirade våren av vägen och vintern tog tillbaka kommandot och vräkte ner snö så hela trädgården är målad i den gråvita färgskalan idag igen.

Och jag som funderade på att ta av vinterdäcket på cykeln efter några snöfria dagar med bara vägar på väg till jobbet - tur att det bara stannade vid en flyktig tanke !


 

Var tvungen att gå en runda i trädgården och föreviga det duniga täcket som lagt sig till ro och bäddat in allt. Ser ändå ganska mysigt ut och vi är ju i en riktig vintermånad så våren kommer nog när den ska ändå !
Allt står kvar som jag lämnade det på senhösten - inget litet trädgårdsväsen har plockat in krukorna efter mig - som jag hade hoppats !
I måndags hade det kommit upp små knoppar i kärleksörten, löjtnantshjärtan och floxen - idag ligger dom nerbäddade igen under snöiga dun.
Man kanske ska njuta av snön så länge den varar - till helgen skulle det bli 7 plus igen !
Vi hittade en rutin, jag och fågeln !

Undrar om han kommer igen - den lilla talgoxen som bodde en sommar i holken och som blev livrädd när jag kom ångande med vattenkannan på kvällskvisten.

Till slut hittade vi en rutin jag och fågeln.

Jag ropade: Nu kommer jag !  Och fågeln flög ut och satt sig på klädstrecket tills jag vattnat klart. Sedan tog han sitt kvällsbad i köksträdgården och kuckilurade på växthusdörren tills han torkat och flög in i holken igen - härliga minnen. Det är så mysigt med djur i trädgården !
Jag hade nästan tänkt tömma krukorna på ris till helgen för jag var så trött på dom,  men nu får det nog vara med ett tag till.
Intressanta föreläsare inleder våren !

Om några veckor är det dags för Trädgårdsdagen (8 mars) som Glanshammars trädgårdsförening anordnar varje vår. Den är så rolig att se fram mot med intressanta föreläsare och givande möten. I år kommer Maj-Lis Pettersson som är känd som trädgårdsexperten i "Odla med P1" och Börje Renstam som föreläser om hur han lyckats få en fantastisk trädgård med enbart täckodling. Så visst är våren ändå på väg !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/ Isa

14 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Åhh men så härligt det ser ut. Jag föstår att du inte alls vill ha snö just nu men vackert är det allt.

Kram Anna

Ellinor Häggström sa...

Ja, det är ju faktiskt februari så det är väl inte så konstigt om världen blir vit. Bra att du har vinterdäck på cykeln.
Här på skånska slätten har vi barbark och fem-sex plusgrader så våren har sannerligen tjuvstartat.
Ha en härlig dag!
/E

Meta sa...

Visst blir man lite snopen när man vaknar och de är vitt ute mitt i våren. Ovanligt är det inte minns några sista april när det vräkte ner snö, vi har nog mer att vänta.Försvinner gör det fort och drar det gamla med sig.
Det är vackert nåt annat kan man inte säga.
Ha en fin dag
Kram Meta

Fröken Grön sa...

Nog får man medge att det är ganska vackert med snö ändå. Iallafall på bild, hihi! Skönt att se att det inte bara är jag som låter allt stå kvar ute under vintern. Fast grejerna brukar ju faktiskt bli så där härligt vindslitna och patinerade, så det gör oftast ingenting.
Må så gott!
/Anna-Karin

Merja sa...

Det blev vinter även här igen. Precis som jag hade börjat leta efter vårtecken i trädgården, men så är det varje år:) Några bakslag får vi allt räkna med.
Fina bilder!
Ha det gott!

susanne sa...

Och jag som just hade hittat fem små snödroppar i trädgården - idag ser det lika vitt ut som hos dig och av snödropparna ser man intet.../Susanne

Marina sa...

Det är ju verkligen vackert men nu känner även jag, som älskar snö och vinter, att det är bara vår som gäller.

Kram

Jenny sa...

Jo, det brukar komma ett eller annat bakslag ... Här var det också vinter när jag vaknade i morse. Var väl lite väl naivt att tro att våren kommit redan, men man hoppades.

/Jenny

Min Skattkammare sa...

Hmm....men växthusets skönhet är inte beroende av årstider...ser jag.
Ässet i rockärmen är pålitliga Gumman Tö som är på gång....he he.
;))
Kram

Ninnis sa...

Vilka underbara vintriga bilder....=)

Ha det gott...!!!

Kram Ninni

hagen vår sa...

Hei! Selv om hagen din ble hvit igjen, er den veldig vakker. Har akkurat vært ute i snøværet. Fikk et par nye ideer og tråkket linjer i snøen for å se hvordan bedene kan se ut. Ha det godt! Anne

Trädgårdstid sa...

Så typiskt! Precis när jag bestämt mig för att välkomna våren på riktigt så kommer rapporter om snö...;-) I och för sig inte i Skåne, men ändå, hmmmm....

Tiger sa...

Säga vad man vill, men snötäckt trädgård är inte så tokigt det heller... ;-) Snarare ganska vackert! Härliga bilder från din trädgård!

Vintriga hälsningar
Elisabet

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Hej ja visst kan det bli fint med snö, så fina bilder. Men visst är det lite tvådelat det där med känslan "vitt" ( snö) o vår :)
Och som jag förstår av dina rader så verkar den bli ganska kortvarig hos er vintern o det kan man ju stå ut med :)
Vilken gullig liten historia om fågeln i holken, ja man har ju sina procedurer o vanor i sin trädgård.
O flera lär dom bli... :)

Trevlig helg! Kram Ewa