måndag 29 juli 2013

Samarbete i samma färgnyans !Trädgårdskatterna blir fler !

De tre betongkatterna i trädgården har nu fått sällskap av ytterligare en liten prydnadsmisse - en betongkatt pryder alltid sin plats tycker jag. Dessutom är de tåliga, lättplacerade och klarar galant en kall och snörik vinter ute.

Katterna kommer från Österlens trädgårdskonst.
Samarbete i samma färgnyans !

Nu blommar klematisen Södertälje i perennarabatten medan ulleternellen snart är på gång. Södertälje och Blomman för dagen samsas om att klä in korgstolen - i exakt samma färgskala dessutom - så det samarbetet skall nog gå smärtfritt..

Riddarsporrarna har blommat över och väntar på nedklippning - och hon som skall klippa (dvs jag) väntar på svalare väder så det vete sjutton när det skall bli någon ordning i det här landet !
Välkommen lilla fjäril !

De älskade solhattarna är nu på gång och de första blommorna har slagit ut - nu hoppas jag på fjärilsinvasion - för de har varit så få i år att jag är riktigt orolig över vad som hänt.

Flera andra bloggare har skrivit om att det är så få fjärilar i år och om det kan bero på den kalla våren. Jag brukar lämna hörn i trädgården som är vildvuxna med nässlor och annat just för att fjärilarna skall hitta sin plats - hoppas bara att det hjälper.
Nu gäller det att hålla i vattnandet och gödsla rikligt så lobelian får ett långt liv på sensommaren. Den här värmen gör att man ibland får vattna både morgon och kväll - är det dags för regndans tro ?

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Det är som alltid en fröjd att läsa din blogg! Så vackert, glatt och passionerat allt är! Speglar förmodligen trädgårsmästarinnan själv:)

Kramar från Eva-Mari som tycker vi kan regndansa på nätterna!

Ninnis sa...

Underbara bilder som vanligt...blir alltid så glad och inspirerad då jag tittar in hos dig...=)
Hoppas att ett litet regnmoln hittar till dig och dina fina plantor snart...!!

Kram Ninni

Ann-Sofie sa...

Hej!

Vad roligt att du gillar min rosenportal och att du hängt på min blogg.
Ha en underbar sommar så ses vi i bloggosfären.

:-D

Bettina Bäck sa...

Jag dansar både morgon och kväll! Ihärdigt och bestämt. Än så länge har jag bara fått en skvätt för besväret, men jag ger inte upp.
Och så charmiga de är sissarna, fina trädgårdsprydnader tycker jag.

Livet på solsidan sa...

Så vackert du har det. Som vanligt!
Regndansen jag gjorde igår kväll hjälpte tydligen för idag kunde jag "inkassera" 300 liter vatten i regntunnorna. Nu återstår bara att konka ut allt till växterna. Styrketräning!

Kram Tamara

Marianne sa...

Idag regnar det här så man får väl tacka för dansen...katter i betong var nått nytt.