onsdag 26 december 2012

I jul läser jag ....... Claus Dalbys inspirationsbok "Vis mig dit Drivhus" !  Det är en fantastisk vacker bok som skildrar så många kreativa växthus och dess ägare runt om i Skandinavien.
Växthus i alla storlekar !

Här finns växthus i alla storlekar, från små, små egenbyggda upp till stora viktorianska pampiga jättehus. Det som är genomgående för alla växthusen är att de används till så mycket mer än bara att odla i.

På så vis speglar de den tid vi lever i - vi flyttar mer och mer ut i trädgården, söker oss tillbaka till naturen och vill ha ett växthus att vistas i, umgås i och må bra i - och vi vill göra det mitt i trädgården.
Alla charmiga små detaljer finns med !

Att inreda sitt växthus med möbler och älskade små ting är också ett gemensamt tema när man bläddrar och läser i boken.

Claus har skickligt  lyckats fånga alla charmiga små detaljer i varje växthus. Detaljer som ger husen dess personliga charm och speglar dess ägares stil och smak. Här finns massor av inspiration att hämta till sitt eget växthus eller trädgård!
Om man går i växthustankar är den här boken verkligen en outsinlig källa att ösa idéer ur - önskar att den funnits när jag själv drömde om ett växthus. Fast då hade jag nog haft svårt att bestämma mig - eftersom det finns sååå många vackra OLIKA växthus att låta sig inspireras av.
Mitt eget växthus har fått  förmånen att avsluta den här 520 sidor tjocka boken och jag känner mig hedrar över att få medverka i det här kreativa sällskapet av växthusbyggare. Det känns fortfarande lite overkligt när jag bläddrar i boken och mitt eget växthus helt plötsligt dyker upp !Boken finns nu även att köpa  i Sverige. Du kan köpa den HÄR och få den direkt hem i brevlådan. 


Tar en daglig dos inspiration !

Den enda nackdelen med den här boken är att den är för tung att ta med sig till sängen och läsa - hade gärna somnat med några av de vackra bilderna på näthinnan som extra krydda till mina drömmar.

Min bok kommer att ligga uppslagen på ett bord i vardagsrummet där jag kommer att ta en daglig dos inspiration och drömma om kommande växthusliv !

Jag har tidigare skrivit om när Claus kom på besök och tog bilderna. Det besöket kan du läsa om HÄR .

Tack snälla för alla julhälsningar ! Önskar alla en riktigt God Fortsättning på julen !
Kram/Isa

12 kommentarer:

 1. Den ser helt underbar ut! Vi håller på att bygga vårt drömväxthus och därför känns det extra inspirerande! Jag beställde den igår...
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Men vad roligt! Nu måste jag definitivt lägga vantarna på ett exemplar! :-)

  SvaraRadera
 3. Så vackert och personligt det är i ditt växthus! Härligt att det pryder några sidor i boken.
  Fick syn på småfolkets lilla landskap. Mmmm....så rart! :o)
  God fortsättning Isa!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 4. Lyckliga du som har ett sådant vackert växthus!! Grattis till en plats i boken:)).
  Jag tror jag ska klicka hem boken från CDON.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jeg har flere av Claus sine bøker og kjøpte Drivhusdrømme i 2007, tror jeg var av de første i Norge, og den kan jeg fortsatt plukke fram og bli inspirert av. Det med at Claus sine bøker er for tunge til sengelektyre er virkelig sant, men det kan man ikke regne med når en som kjøper planter og trær i industrielle mengder skriver bok. Fortsatt god jul!
  Brita

  SvaraRadera
 6. Super flot bog, den må jeg vist også eje en dag:) Anne Gine

  SvaraRadera
 7. Den læser jeg også her i julen - fik den i julegave så det var en super gave.
  Det er sjovt at se nogle af jeres drivhuse i bogen, når man nu "kender" dem her fra bloggen. Tillykke med optagelsen i bogen det er meget velfortjent, der ser virkelig dejligt ud hos dig.
  Julehilsen fra
  Anita

  SvaraRadera
 8. ÅH!! När man ser alla fina bilder drömmer man sig tillbaka till sommaren. Jag längtar mycket! Du har ett fantastiskt fint växthus med många vackra saker inuti.
  God fortsättning!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 9. Kære Isa - tak for den flotte omtale og endnu en gang TAK, fordi jeg fik lov til at skrive om dit unikke hus. Kh Claus

  SvaraRadera
 10. Vart så glad när jag fick den av min man. Skulle vara en julklapp men han kunde inte hålla sig så jag fick den före jul. I julklapp fick jag en limpistol. Vart jätte nöjd med allt i jul. Ha det så bra. Kram Birgitta "Björklyan"

  SvaraRadera
 11. Oj, den boken verkar jätte trevlig!
  Kanske tur att den är så tung att man bara läser lite åt taget i den.
  Önsker dej ett riktigt Gott Nytt Trädgårdsår 2013!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 12. Det är väl härligt att vi nu är än fler som kan ta del av ditt underbara växthus :)

  Önskar dig en god fortsättning!
  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa