tisdag 14 december 2010

Krispigt vintervitt och svår abstinens !


I avsaknad av en blommande trädgård att gå ut i får man nu glädjas åt amaryllisens villiga blommor på fönsterbrädan istället !


Här är det miniamaryllisen Hadeco Alfresco från södra Africa som villigt delar med sig av sin dubbelblommande prakt.


De vita små hyacinterna sprider nu sin underbara doft i köket ... och vecklar ut sina blomblad mer och mer för varje dag !

Fast nu har jag en rejäl längtan efter våren, frökataloger och härligt knoppiga, krispiga tulpaner istället ... och alla nya roliga trädgårdsprojekt som börjar bubbla upp ... och loppisabstinensen börjar bli riktigt svår att hantera ... skulle behöva en riktigt bra loppisrunda för att återställa balansen !

Har du något knep för att "överleva" vintern i väntan på våren som du vill dela med dig av ?!

11 kommentarer:

 1. Åh! Jag känner så igen mig!!! Läääängtar också efter att få sätta fingrarna i fuktig jord. Just nu kar jag nedräkning tills man kan börja så kronärtskockor och jätteverbena i mitten av januari. Håller på och planerar för ett drivhus inne i vårt 40m2 stora förråd. :) Längtar tills det är dags!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Kom just hem från biblioteket där jag suttit ett par timmar och frossat i alla trädgårdstidningar, mmm! Insåg att jag MÅSTE hem och så. Så nu ska jag plocka fram jord och såtråg och så lite rucola och ärtor till ärtskott. Kanske solrosor till solrosskott också. I allt om trädgård fick jag en massa tips på fröfirmor o annat så jag kanske tar och beställer lite ! Och du, en loppisrunda är inte fel heller ! Ha det fint
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 3. Good Morning!
  The pots of flowers are beautiful. Winter months are hard. I just bring in as many things from the garden to dry or do what you have done and keep plants around. I have a garden room inside my home where I keep my claypots and seed packs and that will do me until March. ;)
  Merry Christmas
  Rosemary...

  SvaraRadera
 4. Ja du det är inte lätt nu när det så oh så tidigt. Hoppas bara inte att vintern blir så lång som förra året.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Den där amaryllisen har jag med!O fotat har jag oxå den är tacksam o fota tycker jag.
  Ja vad göra för att stå ut med vintern?Jag känner att bloggandet kommer hjälpa mig att få den långa tiden att gå!Jag tycker januari är segast..
  Kram fr.mig

  SvaraRadera
 6. Hej. Nog är det så att det redan börjar klia i fingrarna efter trädgårdsarbete. Inte klokt egentligen ...det är bara december :) Tur det finns böcker och tidningar att botanisera i under vinterhalvåret :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 7. Känner likadant!!!! Mitt knep för att 'överleva' vintern är först att tokfrossa i juligheter under december... Under julen sen beställer jag alla mina fröer...... Sen går jag raskt in på vårligheter i form av små vårlökar inomhus i januari och håller på så ända fram tills dess att man kan väcka växthuset...
  Ja, och så blir det ju lite smygstart på sådderna inomhus också..... Under vintern läser jag också massor av trädgårdsböcker.... Om det räcker för att härda ut...... Nja....... Men vad har man för val?!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder på julens vackra blommor!
  Även hos mig doftar Hyacinterna, det är ljuvligt!
  I går frösådde jag 6 olika sorter bara för att dämpa lite på längtan :=) I dag kom första frökatalogen, Impecta, nu har man lite ny 'nattläsning' ;=)
  Ha ne!

  SvaraRadera
 9. Jag längtar också! Hoppas, hoppas våren kommer tidigt nästa år.
  Så fort nyårshelgen är över blir det tulpaner härhemma :-)
  Jag lyssnade också mycket på Jöbacks julCD i fjol. I år har en julskiva med Magnus Carlsson gått ganska varm, tycker mycket om den.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder på amaryllisen!
  Ja visst längtar man nu! Jag sitter och kollar på mina fröer och funderar och planerar! Snart, snart är det dags att börja så igen...längtar!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 11. De vackra röda tulpanerna kommer till jul att njuta av.

  Sv: Tack för ett härligt inlägg. Härliga egokickar du beskriver. Tänk om alla gjorde som ni gör.
  Vi bor på landet i ett hus från 1869 och ute i ladan har vi kvar dubbeldörrarna till entrén som satt på huset från början. Tänkte ha dom till växthuset.
  Kommer gärna förbi och inspireras i din trädgård. Det jag sett här är helt underbart!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa