lördag 13 november 2010

Växthusabstinens och julkransar !


Efter en omtumlande vecka var det i dag skönt att få landa i växthuset några timmar och pyssla och dona ! Skogsdoften från enriset fyllde snabbt hela växthuset ... eller i alla fall mina näsborrar och det doftade så himla gott !

Med värmefläkten på högsta, tända ljus och en utetemperatur på några plus var det riktigt skönt i växthuset. Även långkalsonger och fleecetröja värmde gott !

Att få klippa till enris och binda en krans är som balsam för själen .. en tradition jag gjort säkert de senaste 15-18 åren till varje jul.


Gammalt enris skall det vara med små bär på ! Dessutom är det så vacker färg på riktigt gammalt enris ... det skiftar och man kan vrida det i kransen för att få vacker kontrast på riset.


Tur för mig att vi har en riktigt gammal en i trädgården så det bara är att gå några steg för att klippa till det man behöver ! För det går åt mycket enris till så tät krans !


Jag brukar spara bandet till julkransen ... det här bandet är en gammal favorit som hängt med länge ... det har ståltråd i kanterna så det är lätt att forma rosetten !

Tack snälla för värmande kommentarer i förra inlägget !

Kram/Isa

10 kommentarer:

 1. Så fin krans du har gjort, känner nästan doften ända hit.
  Så sorgligt att din mamma har dött, men skönt att det fick ske hemma och inte på långvården.
  Ha det så gott du kan.
  Marie.

  SvaraRadera
 2. Jättefin krans du gjort! Så mysigt att sitta i växthuset och pyssla vid denna årstiden.
  Beklagar sorgen efter din mamma. Så vackert du skriver.
  Visst är det så att det är viktigt att ta vara på dagen, man vet aldrig vad morgondagen bär med sig.
  Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Oh la la..... härligt växthusmys när det är som allra bäst!!!! Förstår att du njuter av att få vara i ditt fina växthus och göra julkransar.... Doften av enris är oslagbar.... Underbar krans du gjort!

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. This is such a beautiful post, you are a very talented lady. I am now following you because a visit isn't enough. Also I just read on your sidebar your Mother passed on. I am truly sorry to read this I have been there too it will be hard for a while. I wish you all the very best. Always keep your memories alive.
  Rosemary...

  SvaraRadera
 5. Härligt med kransen, jag blir sugen på att gå ut och försöka knåpa ihop en. Visst är det en gåva att bara kunna gå ut och ta material till kransen i trädgården, hurra för gamla trädgårdar! :o)
  Kram,
  Lydia

  SvaraRadera
 6. Vilken fin krans du fick till där. Brukar också göra enekrans, för det gjorde alltid mormor. Men det sticks rätt bra ! Hittade din blogg idag, och vad fint du har det! Väldigt avis på ditt fina växthus :)

  SvaraRadera
 7. Isa, vilken härlig blogg du har! Jag hittade precis hit och kommer att fortsätta följa dina härliga små rapporter från trädgården. Riktigt vackert växthus, grattis till bygget!

  /Bianca

  SvaraRadera
 8. Ohh vad fin den kransen blev jag älskar enris...
  Nu har du smittat mig...
  Annika

  SvaraRadera
 9. Väldigt juliga och härliga bilder! Är allt lite avundsjuk på alla er där ute i cyberrymden som har tillgång till värme i växthuset och kan njuta och mysa även nu!!! Du kan väl mysa lite för mig också nästa gång du är där ute!!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 10. Vilken vacker julkrans ...:) Har precis hittat till dig och bläddrat runt lite. Här finns det mycket inspiration att hämta ... och jag återkommer. En ruin har jag varit sugen på att bygga en längre tid och när man ser din så "kliar" det i fingrarna igen :) Numera finns du i min blogglista...
  Tjingeling

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa