lördag 20 november 2010

Stämningsbilder och hur sjutton gör man med medelshavsväxterna i vinter ?! !


När jag cyklade till jobbet den gråaste morgonen på länge under veckan lystes flera trädgårdar upp av ljusslingor ... JAAA tänkte jag ... kan dom ... kan jag också ... tända ljusslingor i trädgården INNAN advent !


Det är ju egentligen nu vi verkligen behöver ljus i mörkret som lättar upp !
Fortfarande går det att vara i växthuset ... kanske inte sitta och mysa då fönstren är täckta med frost INNIFRÅN ... men pyssla och dona och tända upp överallt går bra !


I morgon skall vi sätta i frigolit i luftspalten på båda långsidor. Hoppas det skall isolera en hel del och får vi igång den gamla fotogenkaminen som ytterligare värmekälla till värmefläkten då kanske det kan bli adventsfika där ute !

Och apelsinträdet får flytta ut igen ... den stackarn står i förrådet och trivs inte alls där ... bladen har krullat ihop sig och ramlar snart av ... tycker det är jättesvårt att ordna ett riktigt bra och optimalt vinterboende för våra gäster från medelhavet. Tänkte stoppa ner den i en frigolitinklädd kartong och fixa något slags "övervintringstält" till överdelen. Hoppas det skall räcka !

Bougainvillean fick flytta in i köksfönstret och håller på att bilda nya blad så den tror jag överlever ... men olivträdet har det nog för varmt i köket.

Trevlig helg alla !
/Isa

9 kommentarer:

 1. Det ser SJUKT mysigt ut i ditt växthus! Man skulle vilja se det live och bara insupa den härliga stämningen!!!
  Ha en riktigt skön kväll!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 2. Så himla fint och stämningsfullt! :) Vill så gärna ha ett växthus... Och ha det lika mysigt som du i höstmörkret. :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Det var det mysigaste jag sett på länge!
  Så vackert.
  Vissst är det ett evit problem det där med övervintring.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 4. Så mysigt. Vilken fröjd att komma till en så upplyst trädgård och växthus.
  Om du vill så har du en award att hämta hos mig:)

  SvaraRadera
 5. Vilket otroligt fin växthus du har.
  Så stämmningsfulla bilder med alla lus.
  Vi har ochså tänt ljusslingorna ute för jag tycker det är ju nu när det är så mörkt man behöver lite fint runt omkring och kan njuta av allt det mysiga.

  Ha en riktigt fin Söndagskväll
  kram/Gunilla

  SvaraRadera
 6. Oh! Very enchanting. Beautiful pictures.
  Rosemary...

  SvaraRadera
 7. Visst är det så att vi redan nu behöver lysa upp i mörkret!
  Ditt växthus ser så otroligt inbjudande och varmt ut med alla levande ljus. Fast jag förstår ju att det inte är så varmt egentligen :-)
  Lycka till med övervintringen!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 8. Men så fint du gjort ! Ja nu längtar man verkligen efter ljusslingorna. Med lite fint snöpudrat till. Mina citrus står i en gammal tvättstuga med temperatur ca 4 plus, ibland har det gått neråt 0 också. Vissa år drösar alla bladen av, men det verkar inte vara några problem, det kommer nya till våren.

  SvaraRadera
 9. Vågar nästan inte titta på dina bilder av växthuset..... risken är jag blir alldeles sjuk av längtan efter något så vackert...... att jag blir tröstlös ;-)

  Åh, åh..... jag förstår att du njuter i stor mått när det går att tända upp så fint i växthuset och trädgården..... Växthuset blir ju så fint i skymningen, med all frost och med alla tända lyktor..... Ett riktigt smycke!!!! Adventsfika låter jättemysigt att ha där..... Det har jag drömt om att kunna ha någon gång.....

  Mitt växthus är mest en praktisk anordning... om du förstår vad jag menar.....

  Ja, du övervintring har jag inte någon plats för tyvärr, tyvärr.... även om jag slängt ner massor av växter i mörka källaren som jag åtminstone tänka prova på... dör dom så dör dom.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa