torsdag 2 mars 2017

Vacklar mellan rader på rader ...Den eller den eller kanske den 

Snart står man där igen, på handelsträdgården och skall tvingas välja.  Som ett barn vid godiskiosken så lockas man av alla förföriska färgsättningar och små rara ansikten. Skall jag ta den eller kanske den, men titta där borta den där måste jag ju ha.  Så där går man och vacklar mellan raderna av alldeles bedårande små penséer som ropar på en överallt.
Penséer på stege

I år skall jag fylla stegen utanför växthuset igen. Det gjorde jag inte i fjol. Skall nog hålla färgsättningen också tror jag. Om jag inte faller pladask för något helt annan vill säga när jag väl står där och skall fylla korgen. Det har ju hänt förr.
Man är ju så svältfödd på vårens första små godingar efter en lång vinter av trädgårdsabstinens.
Hur roligt är det inte att komma hem och mötas av de här små vännerna på ytterdörren !
Man nästan ser de djupa tankarna

Visst är det nästan så man ser att det här är en tänkande liten varelse. Pensée är franska och betyder tanke. På spanska heter blomman pensamiento som också betyder tanke. Fast det botaniska namnet är Viola wittrockiana.
Enbart småblommiga

Jag måste erkänna att jag gillar de småblommiga bäst och köper bara dom. Tycker dom håller sig längre och blir inte så rangliga på sluttampen utan är mer kompakta i sitt växtsätt.
Inte långt borta 

Som de här små sötnosarna. Nu har vi kommit in i mars så nu är penséerna inte långt borta. På Rönne Trädgård kikade jag in bland växthusen för några veckor sedan och såg alla rader av små bladrosetter som säkert växt till sig sen dess. Snart får dom besök - gillar att gynna de små handelsträdgårdarna som överlevt i generationer och som håller hög kvalité!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jag är så förtjust i penséernas små ljuvliga ansikten och fyller krukor och byttor med dem. Såg att de finns i handeln nu så i helgen blir det några inköp.
Kram Eva

Meta sa...

Nog är den den mest eftertraktade blomman i kruka till våren sol och det då är allt gott kan inte bli bättre tror jag. Det är så härligt med allt blompyssel just nu pelargoner och lite små vårklickat här och där i rabatt och kruka. Lääängtrar såå till koloni livet nu
Ha en fin och bra helg
kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Ja jag gillar de småblommiga också, det blev 2 lådor idag! De får stå ute i växthuset så länge...
Din trappa är som gjord för blommor ju!
Fredag igen, ha nu en skön helg.
Kram Titti

Marie Lindell sa...

Äntligen kommer de små skönheterna - penséerna. Härligt att frossa i dem. Super fina foton från dig.
Kram

Glädjekällan sa...

Tycker också bäst om de småblommiga och väldigt fint tycker jag det är när man har samma sort i alla krukor som står tillsammans.Här har vi haft plusgrader ett tag så det är kanske dags att besöka plantskolan.
Fortsatt trevlig helg!
Birgitta