söndag 12 mars 2017

Kanske hittar jag den rätta till slut!Alltid något fel

Jag drömmer om att ha en gammal cykel i trädgården. Varje vår letar jag på Blocket men hittills har jag inte slagit till  - kanske för att jag inte hittat just den där jag vill ha. Eller också är det för långt bort, eller för dyrt eller helt fel modell.
Här har man målat både cykel och korgar i samma nyans på Nordiska Trädgårdar för några år sedan.På Chelsea tog man ut svängarna ännu mer och målade cykeln lila - samma nyans som i fjärilslavendeln i korgen och bröt av med röda pelargoner.
Rolig att se på, men jag tror inte att jag skulle vilja ha den i min egen trädgård.
Nää - en sliten rostig gammal hederlig damcykel är ändå vackrast med en proppfull cykelkorg som dignar av klöverblommor.

En cykel med själ

En själfull cykel med en låda krukor i bagaget. Matchar stolparna till inhägnaden och känns äkta.  Det är en liknande jag vill ha som hos Anette med bloggen Rost och rädisor som jag besökte i somras. Vi får se om det blir av i år att jag hittar den rätta.

Ligger i häcken och funderar över tillvaron

För några år sedan fyndade jag ett gammalt solur på antikmarknaden i Åmmeberg. Den har fortfarande inte kommit upp i trädgården utan ligger mest under Thujahäcken vid uterummet och funderar över livet och rostar till sig ännu mer. Kanske blir sommaren 2017 sommaren det kommer upp i trädgården. Jag affirmerar och framkallar bilder i mitt inre.
Så här vackert kan ett rostigt gammalt solur på en sten i en trädgård på Österlen vara som får bidra till min affirmationsbild. Rosor och solur är en jättefin kombo !Regntunnor i trä ska det vara

Dessutom behöver jag regntunnor för att kunna samla upp regnvatten till sommaren. Kommunen har redan nu varslat om att det är vattenbrist i stan och jag vågar inte ens tänka på vad det kan innebära för trädgårdslivet i sommar. Jag vill ju inte ha sådana där blå tunnor i plast utan en sån här fin trätunna skulle sitta perfekt.

Så nu blir det till att leta på Blocket och loppisar efter gammal damcykel, regntunna i trä och lämplig sten till soluret. Japp - vårens och sommarens loppislista börjar fyllas på!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja "rätt" saker i trädgården ska det vara! Vare sig det gäller cyklar eller vattentunnor...
Kram från Titti

Sabelhagens Olivlund sa...

Jättefint med cykelkorgen med klöver i och så den snygga lådan med krukor där bak.
Kram Maria

Anonym sa...

Her i Danmark afholder politiet somme tider auktion over cykler, som ikke er blevet afhentet af deres ejermænd igennem længere tid fx fra cykelstativerne i forbindelse med Københavns hovedbanegård. Har man ikke sådanne foretagender i Sverige, hvor man kan erhverve cykler for rimelige penge?
Med venlig forårshilsen
Jytte Due

Solstrimmor sa...

Att längta är att leva! Såklart du hittar det du söker. Vänta du bara!

Ha det fortsatt bra!
Kramar från Eva-Mari, som älskar ditt solur!

Piasofia sa...

Du är inte ensam om att drömma om en gammal cykel! Här är en till som letar.

Må så gott!
Pia

Rost och rädisor sa...

Å nej, känner hur varm och röd jag blir om kinderna när jag ser den fula planteringen i cykelkorgen. Retade mig på den hela sommaren och blängde så illa jag kunde på den jäkla gyllenlacken som verkligen inte höll vad den lovade. Nej, den blommade faktiskt inte alls. Den fick till och med kållarver. Trots detta ska den få en ny chans. Jag har övervintrat två ex i bubbelplasthuset i växthuset men sån lyx kommer den inte att få åtnjuta fler vintrar. Dricker som en svamp, så den har fått en plåt att stå på där jag kan fylla på en halv spann i taget. Hur jag än gjorde blev det antagligen för torrt i cykelkorgen, vilket förklarar varför den inte orkade blomma. Skulle haft en dammkant att ställa den vid...men det faller sig liksom inte naturligt på en grusås.
Kul att du gillade cykeln:-) Det har varit B:s farmors och jag älskar både färgen och modellen. Håller tummarna för att du hittar vad du letar efter. Kram
/Anette

Anonym sa...

Jag letar också vattentunnor i trä. På Blocket finns silltunnor från västkusten nånstans, men längre än så har jag inte kommit;)
Om du hittar fina med patina får du gärna tipsa!
Lycka till!
Kram