lördag 20 december 2014

Pyntat framför växthuset !
En utedag med sol !

Idag har det varit en fantastisk dag med solsken och långpromenad och dessutom första dagen på julledigheten - superskönt. Efter promenaden blev det en tur till skogen för att plocka lite mer mossa och direkt hem till växthuset för att pyssla lite !
Nu kom den fina lilla blå släden fram som jag fyndade i somras på antikmarknaden i Åmmeberg. Den slitna blå nyansen gör sig fint till mossan tycker jag och passar så bra i juletider.

Det är tur att man samlat på sig så mycket "pryttlar" under årens lopp att det bara är att flytta runt eller plocka från förrådet. Använder samma saker sommar som vinter och den här lilla klädställningen brukar stå i köksträdgården på sommaren. Nu fyllde jag den med mossa och gjorde den vinterfin istället.
Nertill på "kjolen" fick hon en liten grön slinga av mjuka barrgrenar.
Tomten kikar över kanten på den blå patinerade hinken och håller koll  - det här är hans domäner!
Brukar annars inte fixa så mycket framför växthuset den här tiden i december pga att snön rutschar av och lägger sig i stora högar men i år när snön lyser med sin frånvaro går det ju bra. Tallriset hittade vi i skogen efter någon skogsröjning så det passade ju jättebra. Vi hade hela bagageluckan  full med tallris när vi åkte hemåt.
Som dessutom hade vackra tallkottar på sina grenar !
Skrotar och myser !

Efter flera timmar ute och i växthuset var det ganska skönt att komma in i värmen igen - lite rosig om kinderna och väldigt nöjd med inledningen på dagen. Nu ska jag skrota runt och plocka lite, lösa korsord och dricka hett rött tee och bara må bra ! Och kika ner mot växthuset och se att det glimrar från ljuslyktorna - mysigt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så fint! En sån här vacker dag var det lätt att vara ute och greja kan jag tro! Mossklänningen är verkligen söt! Hoppas nu att det blir lite pudersnö över hela din vackra installation:)

Må gott!
Kramar från Eva-Mari

Rost och rädisor sa...

Blir alltid lika glad av dina fina stilleben och arrangemang.
Ha en fin julvecka
Anette

Meta sa...

Ja minsann det är en annorlunda vinter i år, och det är ju kul med att få pynta lite nytt här och där. Det ser så trevligt ut vid ditt växthus. Jag saknar min koloni nu när jag sitter i lägenheten när det är vinter. De är minuset med att ha koloni och inte egen tomt, Det är så mycket jag skulle vilja göra där nu.
Ha det så gott på söndagen den fjärde advent.
Kram Meta

Lotta sa...

Så snyggt med allt det blåa och allt annat vackert som naturen bjuder på. Du har verkligen gjort det julfint! Kram Lotta

Annika Christensen sa...

Den stora tallkvisten går inte av för hackor. Så snyggt med kottar och allt.
Nu undrar jag var min blåa spann är?
Härligt med lite blått till jul.
Allt gott
Annika

Högagärde sa...

Härligt. Så fint du dekorerat utanför växthuset.

Önskar dig och dina nära och kära en riktigt fridfull jul.
Elisabeth

♥Min Eden♥ sa...

Underbart vacker hos dig som alltid <3 Ha en riktig God Jul bloggsystra, och tack dina rara kommentarer, det värmer i kylan :D
Varma Kramen från mig!

Sofia sa...

Men åhhh...så fint!!!!
Stor JULKRAM!
Sofia

Villrose sa...

Veldig flott fran veksthuset :-)