tisdag 2 december 2014

I år har jag koll - tror jag !Synliga rötter som sprutas !

I år har jag satt hyacinterna i värmeljuskoppar av glas. Så smidigt att bara lyfta upp lökarna och spruta vatten med en blomspruta på rötterna och sätta ner dom igen. Ungefär en halvdeciliter skall rötterna ha per vecka läste jag någonstans (hoppas jag kommer ihåg rätt!).

En bra måttstock för mig som antingen glömmer att vattna så dom torkar eller vattnar för mycket så dom ränner iväg och blommar över på en gång. Nu har jag koll - tror jag !

I alla fall börjar en härlig doft sprida sig i köket - inte så stark utan mer bara som en förnimmelse. Jag plockade på mig de med svag doft i affären. Så nu hoppas jag att hyacinterna fortsätter att blomma flera veckor till - med hjälp av lite sprut på rötterna !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Jaså, ska de ha 0,5 dl/vecka? Jag trodde de klarade sig utan vatten :)
Nu ska jag gå och vattna, tack för tipset!
Hälsningar
Katarina

♥Min Eden♥ sa...

Tack för tipset bloggsystra! :)

Fröken Grön sa...

Så vackert med hyacinter! Själv har jag råkat välja en man som är doftallergiker och kan bara njuta av dem på bild... (Tur att han är värd det, hihi!)

Må så gott!

Meta sa...

Så vackert det är i ditt fönster. Vissa år lever de längre och andra år vissnar de ner fort, har ingen aning vad det beror på, kanske värmen spelar in med. I år får vi ha fejkade för två allergiker klara inte av ens de vita.
Önskar dig en fin mitt i veckan dag
kram Meta

Annika Christensen sa...

VAd bra att du har koll. Låter som en bra ide att duscha rötterna. Jag skall testa.
ha det gott
Annika

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Tycker det är klurigt med rätt mängd vatten och att de onte drar iväg för snabbt!
Ska prova ditt råd.
Kram Ewa :)

Tant Otteskrufv sa...

Hörde på en amaryllisutställning på Drottningholm för ett antal år sedan att en nubbe i veckan var lagom för de lökarna. Fantastiskt att de ändå orkar! Snacka om vatten o bröd... :)

Rost och rädisor sa...

Så tjusigt de står där på rad. Här får de bara vara så länge de är i knopp sen åker de ut oavsett färg, men jag tycker de är vackra i alla stadier. Svårt det där med vattning, beror ju lite på hur varmt de står också.
Önskar dig fin helg
Anette

Sofia sa...

Härligt! och super vackert när rötterna syns...=)
Kramis Sofia

Signes sammensurium sa...

Vakkert med svibler i vinduet! Et tips til allergikere, jeg setter noen under en glassklokke, da merkes ikke duften, så kan vi som tåler det ta lokket av og nye innimellom......
Ha en herlig weekend!
Klem fra Signe.