söndag 4 juli 2010

Förberedelser för invigning av växthuset med tro, hopp och kärlek !


Vi våra tokstollar bestämde redan i julas att vi skulle gifta oss hemma i trädgården den 3 juli. I drömmarnas värld fanns det inte så mycket utrymme för förseningar, översvämningar och allt annat som skulle kunna dyka upp på vägen. Därför har våra hantverkare verkligen slitit för att bygget skulle bli klart i tid.


Själva har vi varit uppe vid 05.30 och kommit sent i säng en längre tid för att allt skulle klaffa. Den sista hantverkaren (elektrikern) var klar vid lunchtid på fredagen, glasmästaren satt sista rutan vid 9-tiden och under eftermiddagen började sedan de första gästerna att ramla in. Sågspånshögarna hann jag precis sopa upp under förmiddagen.

Nu är det bara lite småpul för snickaren kvar och lite lister som fortfarande är omålade som får fixas klart senare under sommaren.Sedan hände allt i en väldig fart i trädgården. Kvarvarande byggmatrial städades undan, buskage röjdes, bräder försvann upp på vindsutrymmet, stolar och bord hämtades, parasoll packades upp och min gamla vän floristen fick fria händer i trädgården.


Hon stylade om, piffade och band buketter med ett proffshandlag som verkligen imponerar. Vilken lyx att ha en egen florist hemma i trädgården i två dagar när man skall förbereda ett bröllop !

Blommorna till brudbuketten plockades naturligtvis i det egna landet där Karin Blixen-rosorna precis börjat slå ut. Dom fick uppdraget redan i höstas så dom har haft lång tid att förbereda sig på !Det blir mycket snyggare om man håller ihop materialen i krukorna fick jag lära mig av min vän. Här har terrakottakrukorna fått en egen vrå.

"Bröllopshjärta" från Trådspira ! Ett stort hjärta som håller om ett mindre hjärta och ljuset som glittrar och sprids via prisman, kan det bli en bättre symbol för kärleken ?!

Sittplatserna spreds ut över trädgården och små skålar med vatten och små buketter fanns lite överallt. Det var så kul att gå på upptäcktsfärd i sin egen trädgård och upptäcka små ting och krukor på helt andra platser än där de stått tidigare eller framletade ur gömmorna.


Ruinen är för dagen förvandlad till en vigselplats. Det gamla symaskinsbordet som stått ute i ur och skur döljs under en vit linneduk och har fått hedersplatsen.

Och i köket är det full fart på sonen med flickvän och barmdomsvänner som förbereder morgondagens mat och bakar tårtor av hjärtans lust.

Efter detta har jag själv inte tagit ett enda kort eftersom alla förberedelser tog över ! Gästerna har varit desto flitigare med sina kameror ( mycket vassare än min !), så det finns hopp för kommande inlägg !

12 kommentarer:

Tiger sa...

Grattis till brudparet! Vad ni måste ha jobbat mycket på slutet. Förstår nu att ni blev lite oroade av förseningarna i våras. Men vilket lyckat resultat! Ett jättevackert växthus, som man blir lite avundsjuk på... ;-)

Hoppas ni fick en härlig bröllopsdag i er fina trädgård. Kanske i varmaste laget, men bättre än regn i alla fall...

VARMA lyckönskningar till brudpar och växthus!
Elisabet

Anonym sa...

Åh, så vackert! <3
Och så fantastiskt fint det blev! Vilket underbart växthus!
Stort grattis!

gittan sa...

Ett stort Grattis och lycka till! Både ert växthus och alla arrangemang du visar ser underbara ut!
Jag log igenom hela inlägget som väckte en del minnen från ifjor. Vi hade studentskiva här hemma och innan dess var vi tvugna att få byggt den upphöjda rabatten vi har. 9 pallar sten hade vi att göra av med och tanken var att den skulle byggts på hösten men (ständigt detta men) leveransförseningar och vädret satte stopp för det och därför blev det en hektisk vår. är blev dock inte allt färdgit i tid men det ordnade sig ändå.

Lena/isis sa...

Grattis så jätte mycket . Tänk va´fint ni har det och fått till det inför brölloppet. Växthuset blev ju som en dröm. Och ruinen har jag ju beundrat så många gånger. Stor lycka till er...Kram

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Heeej!
Såå fint ni fick det till slut:-)
Det kan inte finnas en vackrare dag eller plats för en sådan lycklig företeelse!
Det ska bli kul att se fler bilder på växthuset med inredning och diverse detaljer, vi tröttnar aldrig på sånt här som du vet:-))
Ha det riktigt, riktigt fint, H.

ullis sa...

Stort grattis på er bröllopsdag och ett lika stort grattis till det underbart fina växthuset! Ser fram emot fler bilder!
Må så väl och kom ihåg att njuta av varandra och av allt det vackra!
Kramar Ullis

Charlotte sa...

Stoooort grattis Isa!!!

Att ni hann...... Åh så fint allt blev. Ser ju helt perfekt ut med stolarna framför muren, som gjort för ett bröllop.....Å växthuset - jag kan inte se mig mätt på det. Att ha två dubbeldörrar är glimrande och något jag ska ta med mig om jag skulle skaffa ett nytt växthus.

Kramar Charlotte

Lotta 8`) sa...

Men oj! Gratulerar! Idag är det den 4 juli och ni har varit gifta i ett dygn ;) Vilket vackert bröllop det måste varit (tur med vädret), vid ruinen och med allra finaste växthuset klart! Så fint det blev!

Hoppas vi får se en bild på brudparet ;)

Ha det så gott :)

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åhhhh, sååå vackert...ett drömbröllop i det vackraste av växthus, värdigt en prins & prinsessa! :o)
S T O R T G R A T T I S !
Varmkram Lydia

Mycket annat & lite betong sa...

Oj, vilken rysare att hinna få allt färdigt. Det är som inredningsprogrammen i TV där allt blir klart i sista minuten.
Men så fint det blev! Ruinen var ju perfekt som vigselplats.

Ha det bra!
Agneta

Växthusmadam sa...

Nu har jag följt ert växthusbygge och sett hur det vuxit fram till ett alldeles fantastiskt hus, men inte hade man väl kunnat ana att du skulle kröna det hela med ett bröllop!!!! Var du klädd i vitt eller möjligtvis lila ?!!!! Så himla romantiskt och vilket underbart minne att gå och gotta dig åt alla kommande timmar som du kommer att tillbringa i ditt fantastiska växthus!!!! Lycka till till ALLT!
Grattiskram från Växthusmadam

Elinore sa...

Så himla fint växthuset blev. Väldigt romantiskt, perfekt för ett bröllop. Ett sådant växthus som nog bara kommer att finnas i mina drömmar.
Jättestort grattis till er nygifta!
Lyckönskningar/Elinore