måndag 29 mars 2010

Äntligen - första planteringen av vårblommor !


Nu kunde jag inte hålla mig längre - årets första ljuvliga penséer inhandlades och alla gamla frostskadade ljungplantor åkte rakt ner i komposttunnan !


Det var underbart att få plantera och pynta entrén igen !

Stolen har fått ny vårsits ! Med ranunklar, murgröna och bedårade små penséer ! Hoppas våren kommit för att stanna nu annars får jag skynda ut med en filt och linda om godingarna !

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefiiiint, nu hann du först. Mina påskliljor står i påse än! Nu blir det till att plantera och jaga penséer, för mina har inte kommit så långt ännu. Letar en stol också! Kram Åsa

Anette sa...

Visst är den där första planteringen härligt. Plötsligt ser man inte snön utan bara blommorna.
Glad Påsk. /Anette

Vaktmästarn sa...

Så vackert du har planterat och arrangerat! Fint med mossan runt plantorna.

Glad påsk!
Kram, Outi

Anonym sa...

Hej Isa! Jag surfar smått desperat efter upplysning om vad jag ska göra med alla lökväxter jag impulsköpte på plantagen idag. Vi är helt nyblivna med uteplats och jag ville så gärna få lite vårblomster i jorden, men är det så att jag måste ha dem i krukor kanske? Det är tulpaner med knoppar i krukor och pärlhyacint i kruka som skjutit upp stjälkar och narcisser i samma tillstånd. Kan du hjälpa mig och tala om vad jag ska göra med dem. Bor i Stockholm. Jättetacksam för svar!/Anna-Lena.

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Anna-Lena !

Jag är långt ifrån någon expert, men förmedlar gärna det lilla jag vet. Tulpaner brukar man sätta i landet på hösten och nu är det för tidigt att gräva och plantera ut växter. Om du samlar dina lökväxter och arrangerar dom i krukor så får du säkert en jättefin vårplantering som du dessutom kan flytta runt om du vill.

När blomman vissnat på tulpanerna kan du ta bort den, men låt resten av blasten vissna ner så näringen återgår till löken. Sedan kan du plantera dom i jorden i ditt land så kan du njuta av dom nästa vår !

Lycka till !
/Isa