Sidor

lördag 21 september 2024

Fyller på må-bra-hormonerna med kransskapande

 

Vetenskapligt bevisat

Mellan allt klippande och grävande i trädgården med avbrott för lite läsning i solstolen band jag häromdagen en krans av material från trädgården. Det är så rogivande att stå i trädgården och skapa och någonstans läste jag att det är må-bra-hormoner som frigörs när man skapar med händerna. Det kändes som man fick ett kvitto på att det jag känner när jag skapar är vetenskapligt bevisat. Så viktigt att vi tar oss tid för skapande som får oss att må bra.



Band på favoritkransen

Jag band på min favoritkrans numera - den tunna från Gillberga Gård. Den finns i olika storlekar - vid nästa besök ska jag införskaffa fler. Klippte och satt ihop små knippen som jag sedan surrade fast med bindtråden på kransen. 




Nykomlingarna blev användbara direkt

Nu kom ulleternellen till användning och en grön växt med små knoppar på som jag inte har lyckats identifiera. Den tillhörde nykomlingarna från förra lördagen och är nu nedgrävd i långa perennarabatten. Jag hoppas den tar sig för den hade inte så mycket rötter med sig. 

Sedan har jag fyllt på med torkad astilbe som också kom med i förra veckans uppgrävning hos min gode vän. Den sista hortensiablomman som satt kvar på en buske klippte jag av och fördelade ut över kransen. 




Kommer bli fler

Har inte bestämt riktigt var kransen ska få hänga någonstans så just nu hänger den på mitt loppade skåp i växthuset. Den stora högen med idegranris ligger kvar och väntar på att bli kransar och fylla krukor och lådor. Känns lite tidigt att binda julkransar, men snart så står jag där, för med det materialet går det snabbt att skapa en krans.  

I helgen kanske det blir säsongens sista gräsklippning och inte mig emot. Får dela upp klippandet så kroppen hänger med och det nästan tyngsta är att lyfta ur och tömma uppsamlaren, men någon robot kommer inte in i den här trädgården. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa